Agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalt til din kylling, smørstegte rødspætte eller på dit smørrebrød er et must. Selvom du snildt kan købe en ganske god agurkesalat i butikkerne, så slår det dog aldrig en hjemmelavet version – og det tager ikke ret lang tid.

Du skal bruge:

2 agurker

1 håndfuld groft salt

4 dl eddike

2 dl rørsukker

2 spsk. korianderfrø

Atamon

Sådan gør du:

Start med rive din agurk i skiver og fordel dem på et rent klæde. Strø salt udover agurken, og lad det trække i 30 minutter.

Korianderfrø, sukker og eddike koges op. Lad det koge i tre-fem minutter og køl lidt ned.

Vask salten af agurken og pres forsigtigt det sidste vand ud af agurkerne.

Hæld lage og agurkeskiverne i et skoldet glas, som du først har skyllet i atamon. Din agurkesalat kan holde sig i mange måneder, hvis du stiller det køligt og mørkt.

Noter om maden

Hvis du har nogle dildfrø, så smid dem i din lage. Prøv også at putte noget fint hakket dild i agurkesalaten ved servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *