Andebryst sprængt i soja og eddike

Andebryst i soja er oprindeligt inspireret af en ret fra en Thomas Hermann opskrift, men her fremstår den, som en lidt mere simpel ret med asiatiske noter.

Det skal du bruge (4 personer – forret):

2 andebryst

3 dl soja

1 dl æbleeddike

3 røde chilier

2 store stykker ingefær

6 fed hvidløg

6 stængler koriander, hvor bladene er taget af

1 mango

1 agurk

Jordnødder – usaltet

1 rødløg

¼ rødkål i tynde strimler

1 stang rosmarin

25 gram smør

Olie og eddike til en dressing

Sådan gør du:

Snit andebrysterne i skindet og gnid lidt salt og peber ned i skindet.

Find et lille fad frem, hvor du hælder soja og eddike i.  Med kødsiden nedad placeres andebrysterne  i marinaden, væden skal gerne dække en god del ad kødet, men må ikke røre skindet.

2 chilier, 2/3 af ingefæren, korianderstænglerne og 5 hvidløg hakkes groft og puttes ned i soja/eddikemassen. Luk fadet med film, og stil hele herligheden køligt. Må meget gerne står i 12-24 timer.

Lige før servering skærer du mango i tynde skiver. Agurken skrælles og indmad fjernes med en lille ske. Skær agurken i skiver af ca. 1 cm. Hak jordnødderne.

Anret en lille salat med rødkål, rødløg, mango og agurk på en tallerken.

Nu skal anden steges. Start med at tørre anden med et rent viskestykke, hvorefter ænderne placeres på en tør og kold pande, som er sat til maksimal varme. Når det er godt varmt, skruer du ned på ca. ¾. Pas på skindet ikke brænder på. Når du kan se at varmen er trukket godt igennem, vender du anden om. Tilsætter smør og rosmarinstangen og lader det stege videre i 5-6 minutter. Smørret må gerne blive lidt brunt, men pas på det ikke kommer på skindet, så bliver det nemlig blødt. Anden skal være medium-rare til medium. Tjek evt. med et stegetermometer, og når anden er på 62-64 er den færdig.

Imens anden steges færdig på panden blander du en hurtig dressing: pisk 6 spiseskefulde olivenolie med 2 spiseskefulde æbleeddike. Bland en finthakket tommeltot af ingefær i dressingen sammen med en halv rød chili som er hakket fint.

I glasset har du en spansk rosé lavet på tempranillodruen eller en blan de blanc fra Raventos

Noter om maden –  du kan med fordel stille din ovn på 150 grader, og ligge dine andebryst ind i ovnen, når skindet er sprødt. På den måde bliver dit kød tilberedt perfekt uden at brænde på.