Anderillette på confit canard

Anderillette til frokostbordet

Anderillette er en nem ret at lave og et stensikkert hit til frokostbordet – både julefrokostbordet, Påskefrokostbordet og til Pinsefrokostbordet. Hvis du bruger confit de canard fra et par dåser, så bliver det faktisk ikke meget nemmere. Jeg bruger en ovn og en stegeso, så retten passer sig selv hele vejen igennem.

Det skal du bruge (nok til et ordentligt frokostbord):

1 dåse confit de canard

Andefedt fra en ekstra dåse confit canard (lav f.eks. confit de canard et par uger i forvejen og gem fedtet – det passer faktisk ret godt med mortens aften rent timingmæssigt)

3 fed hvidløg

3 stængler rosmarin

3 stængler timian

1 laurbærblad

Sådan gør du:

Start med at sænke din dåse confit canard ned i et varmt vandbad. Det vil smelte fedtet en smule og gøre det meget nemmere at få andestykkerne ud af dåsen.

Find et lille ovnfast fad frem og riv evt. andestykkerne lidt i stykker.  Det må dog ikke blive for småt, men det er nemmere at få dækket andekødet med fedtet, hvis stykkerne ikke er så tykke.

Fedtet fra dåsen hældes over og det gemte fedt fra en anden dåse confit de canard findes frem, og du hælder i indtil kødet er dækket. Tilsæt krydderierne og det hele placeres i en ovn, som er sat til 95 grader. Det er ikke noget kønt syn, men det ender med at smage fantastisk!

Lad det tilberede i 2-3 timer i ovnen.

Tag fadet ud af ovnen og brug en hulske til at fiske andestykkerne op, så du får mindst muligt fedt med over i en separat skål sammen med kødet. Findel andestykkerne med et par gafler – du vil opleve at kødet falder lige af. Smag til med salt og peber. Der skal en del salt til for at bryde med fedmen, men smag løbende.

Hæld fedtet over i en anden skål og lad kødstykker og grums bundfalde.

Find nogle skåle, postejfade eller anden beholder frem, og pres andstykkerne lidt småfast ned i skålen(e). Lad det køle af i 30-60 minutter, hvorefter du hælder det smeltede fedt over din anderillette. Det skal dække helt. Slut af med skære en cornichon i skiver eller brug nogle laurbærblade til pynt.

Det må gerne trække nogle dage inden det skal serveres. Fedtet slutter rundt om kødret og sikrer det kan holde sig, hvis du blot stiller anderilletten koldt.

Serveres med ristet brød, surt og vt. Lidt sennep

I glasset har du en øl og en snaps i et andet glas

Noter om maden – Anderillette kan også røres op med f.eks. lidt sennep, karse og syltede små løg inden serveringen. Eller hvis du vil give den fuld gas er der også denne opskrift på friturestegte kugler af confitteret and (anderiletten kan også bruges).

En svinerillette er lige så nem at lave, og smager også fantastisk. Den kan også bruges på både et Påske, Pinse eller Julefrokostbord.