Blåbærmarmelade med noter af lakrids

Når sensommeren kommer, så vælter butikkerne med billige bær. Det er oplagt at bruge denne periode til lidt godt marmelade. Her er opskriften på en god blåbærmarmelade med lidt lakrids.

 Du skal bruge

500 gram blåbær

1 spsk. lakridspulver

2 husblas opblødt i vand

150-200 gram sukker

 Sådan gør du

Vask dine blåbær, ryst det meste af vandet af dine bær og hæld dem i en gryde sammen med det meste af dit sukker.

Lad det koge op, hvorefter du skruer ned for varmen og lader det simre indtil bærrene begynder at briste. Ca. 10-12 minutter. Hæld lakridsen i, lad det koge et par minutter mere og smag til med sukkeret.

 Hæld de udblødte husblad i, kog hurtigt igennem og hæld marmeladen på skoldede glas.

Noter om maden

Prøv at give den lidt revet citron, det giver marmeladen en lækker toaloplevelse.

I glasset har du varm chokolade, når du spiser dine hjemmebagte boller med marmeladen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *