Blomkål i ovn – med parmasan, brunet smør og tørret skinke

En super nem ”tøm køleskabet” ret, når du ligger inde med et blomkål. Kan bruges både som selvstændig ret, men også som tilbehør. En opskrift med italienske rødder og noter.

Du skal bruge

1 stort blomkål

25 gram parmesan

50 gram smeltet smør

2 løg

3-5 skiver parmaskinke eller lignende

Lidt revet muskat

Sådan gør du

Start med skære de to løg i tynde ringe og sæt dem over i en gryde med halvdelen af smørret. Lad dem blive gennemsigtige og få nøddesmagen frem.

Pluk dit rengjorte blomkål i små buketter og skær skinken op i mindre stykker.

I bunden af et ovnfast fad fordeles de klargjorte løg og parmaskinken. Riv c. ¼ af en muskatnød over og lig blomkål ovenpå. Slut af med at fordele den sidste smør i små klatter oven på blomkålen og riv parmesanen oven på.

Det hele skal i ovnen i ca. 10-15 min ved relativ høj varme – ca. 200 grader.

I glasset har du en hvidvin som er lavet på chardonnay. Den burde kunne understøtte nøddesmagen.

Noter om maden

Den oprindelige italienske opskrift er uden muskatnød og uden parmaskinken, men til gengæld med persille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *