Brunchpizza – en ny dimension til dit brunchbord

Brunchpizza. Når du tænker over det, så er de klassiske brunch-elementer perfekt til en pizza. Jeg mener: ost, bacon, pølse og æg på en pizza – det går bare ikke galt med en brunchpizza!

Det skal du bruge:

Pizzadej – må indrømme at denne her blev købt. På fuldkorn.

2 dåser god tomat. Hakket.

2 løg

1 pakke chorizo-pølser (ikke tilberedt)

1 pakke god bacon (Hanegal er min favorit, hvis jeg ikke kommer forbi slagteren)

1 dåse røde chilibønner

1 pose frisk mozzarella

1 stor portebello svamp

2 æg

Lidt majsmel

Sådan gør du:

Hak et løg fint og varm det i en gryde ved middelvarme i lidt olie. Hæld de hakkede tomater i gryden. Efter 20 minutter kører du håndblenderen igennem og tager gryden af varmen. Hvis du syntes, at saucen er for tynd, så kog lidt videre. Smid evt. 1 tsk sukker i saucen. Det fremhæver tomatsmagen.

De rå chorizo-pølser skal lige have 5 minutter på en varm pande, og hvis din bacon er tyk, skal de også på. Giv også gerne svampen lidt varme på panden.

Rul din pizzadej ud. Brug majsmel på bordet, da det giver en ekstra sprød bund. Dejen skal være tynd!

Start med at smøre tomatsaucen ud over din pizza. Fordel pølser, bacon, mozarella, svampe og røde kidneybønner på pizzaen. Stilles i en meget varm ovn (gerne på en opvarmet pizzasten) i 10-12 minutter. Men efter 5-7 minutter slår du to spejlæg ud på pizzaen. Begynd at se ind til pizzaen efter 5 minutter. Hvis din ovn er meget varm, eller hvis din bund er super tynd, så kan det gå meget hurtigt.

rå pizza

I glasset har du enten en italiensk rødvin fra chianti eller en god kaffe – specielt hvis pizzaen spises som brunch tidligt på dagen.

Noter om maden. Pas på dine æg ikke får for meget. Blommen skal løbe, når du skærer i din pizza.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *