Ceviche på lange med asiatiske noter

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ceviche er en nem og lækker ret at lave. Her lavet på lange og med asiatiske noter; selvom retten oprindeligt er fra Sydamerika. Lav det en fredag aften til lillemor og dig selv og find en hvidvin frem som har lidt citrus og syrlighed med sig.

Det skal du bruge (hovedret to personer):

  • 400 gram lange eller anden form for hvide fisketyper
  • 1 tommeltot ingefær
  • ½ agurk
  • 1 stor håndfuld koriander
  • 6 radiser
  • 6 grønne asparges
  • 1 stor rød chili
  • 1 avokado
  • 2 lime og 1 citron
  • 1 glas hvidvin
  • 1 rødløg
  • ½ dl soya
  • 2 spiseske med fiskesauce

Sådan gør du:

Start med at hælde hvidvinen op i et glas. Det tager nemlig ikke lang tid at tilberede retten, så vigtigt er det, at kokken får et glas serveret fra starten af.

Find to frostposer frem. I den første skal den revne ingefær og saften fra en citron og de to lime ned i. Så skæres fisken i mundrette stykker og placeres i posen. Den skal stå i 20-30 min.

Asparges og agurk gøres parat (skræl begge en smule og fjern kernerne fra agurken). Agurken deles først på langs og derefter skæres de i 1 cm tykke skiver (uden kernerne). Agurk og de hele asparges skal i posen med marinaden (soya, fiskesauce). Luk den.

Gør avokado, radiser, koriander, chili og rødløg klar ved at skære det hele i mundrette stykker – chili og rødløg dog fint . Tag de grønne asparges op ad posen og steg dem kortvarigt på en varm grillpande. Kun 1-2 minutter. Agurken tages også op og lad det meste af marinaden dryppe af. Ligeså skal fisken have lov til at dryppe af.

Anret hele herligheden på to tallerkener.

Noter om maden. Du kan både lave denne som forret og hovedret. Udelad de asiatiske ingredienser, og du har fluks en mere klassisk version. Server med brød.

I glasset har du en hvidvin med lidt bid. En Sauvignon Blanc fra New Zealand vil passe fortrinligt.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.