Ceviche på lange med asiatiske noter

Ceviche er en nem ret at lave. Her lavet på lange og med asiatisk twist; selvom retten oprindeligt er fra Sydamerika. Lav det en fredag aften til lillemor og dig selv.

Det skal du bruge (hovedret to personer):

  • 400 gram lange eller anden form for hvide fisketyper
  • 1 tommeltot ingefær
  • ½ agurk
  • 1 stor håndfuld koriander
  • 6 radiser
  • 6 grønne asparges
  • 1 stor rød chili
  • 1 avokado
  • 2 lime og 1 citron
  • 1 glas hvidvin
  • 1 rødløg
  • ½ dl soya
  • 2 spiseske med fiskesauce

Sådan gør du:

Start med at hælde hvidvinen op i et glas. Det tager nemlig ikke lang tid, så vigtigt, at kokken får et glas serveret fra starten af.

Find to frostposer frem. I den første skal den revne ingefær og saften fra en citron og lime ned i. Så skæres fisken i mundrette stykker og placeres i posen. Den skal stå i 20-30 min.

Asparges og agurk gøres parat (skræl begge en smule og fjern kerner fra agurken. Agurken dels først på langs og derefter skæres de i 1 cm tykke skiver. Agurk og de hele asparges skal i posen med marinaden (soya og fiskesauce). Luk den.

Gør avokado, radiser, koriander, chili og rødløg klar ved at skære det hele i mundrette stykker. Tag de grønne asparges op ad posen og steg dem kortvarigt på en varm grillpande. Kun 1-2 minutter. Agurken tages også op og lad det meste af marinaden dryppe af. Ligeså skal fisken have lov til at dryppe af.

Anret hele herligheden på to tallerkener.

Noter om maden. Du kan både lave denne som forret og hovedret. Udelad de asiatiske ingredienser, og du har fluks en mere klassisk version. Server med brød.

I glasset har du en hvidvin med lidt bid. En Sauvignon Blanc fra New Zealand vil passe fortrinligt.