chilisauce til shawarma

Chilisauce som du kender fra din shawarma-pusher

Chilisauce som serveres på shawarmastederne har jeg altid været helt vild med. Kombinationen af den det søde og det stærke i chilisaucen er stor kogekunst! Nedenfor en opskrift som kommer ret tæt på og som passer til din shawarma. Leg med forholdende, da den nemt kan gøres meget stærkere/sødere alt efter ønske.

Du skal bruge:

1 glas soltørrede tomater (ca. 150 g drænet vægt)

2 små dåser med tomatkoncentrat

2 tsk. stødt spidskommen

2 tsk. cayennepeber

4-5 spsk. chiliflager

1 spsk. sukker

2-3 friske røde chilier

3-4 fed hvidløg

Saften af en halv citron

Olie – en del og gerne smagsneutral (mad&salat olie eller vindruekerneolie)

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Smid alt i en blender og kør løs. Hæld løbende lidt olie ned i massen for at få det hele blendet godt sammen. Smag til med chili, sukker, citron og salt.

Når du er færdig hælder du chilisaucen i et skoldet glas, og hælder olie ned over massen ind til den dækker.

Kan holde sig i ca. 30 dage i køleskabet – hvis du har passet på og holdt alt rent i mens du har lavet saucen.

Noter om maden. Det tager virkelig ikke ret lang tid, så du kan med fordel lave dobbelt portion, og så lade den ene være stærkere en den anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *