chilisauce til shawarma

Chilisauce som du kender fra din shawarma-pusher

Chilisauce til din shawarma, som du netop kender fra din shawarma-pusher, har jeg altid været helt vild med. Kombinationen af det søde og det stærke i chilisaucen er i min optik stor kogekunst! Nedenfor en opskrift som kommer ret tæt på det du finder ude i byen, og som passer til din shawarma. Leg med forholdende, da den nemt kan gøres meget stærkere/sødere alt efter ønske.

Du skal bruge:

1 glas soltørrede tomater (ca. 150 g drænet vægt)

2 små dåser med tomatkoncentrat

2-3 tsk. stødt spidskommen (varm de hele frø på en pande inden de knuses i en morter)

2 tsk. cayennepeber

4-5 spsk. chiliflager

1 spsk. sukker

2-3 friske røde chilier

3-4 fed hvidløg

Saften af en halv citron til en hel citron

Olie – en del og gerne smagsneutral (mad&salat, solsikke eller vindruekerneolie)

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Smid alt i en blender og kør løs. Hæld løbende lidt olie ned i massen for at få det hele blendet godt sammen. Smag til med chili, sukker, citron og salt. Brug cayennepeber, hvis det skal gøres stærkere.

Når du er færdig hælder du chilisaucen i et skoldet glas, og hælder olie ned over massen, ind til den dækker.

Kan holde sig snildt i ca. 30-45 dage i køleskabet – hvis du har passet på og holdt alt rent i mens du har lavet saucen.

Noter om maden. Det tager virkelig ikke ret lang tid, så du kan med fordel lave dobbelt portion, og så lade den ene være stærkere en den anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *