Citrontærte på kondenseret mælk

Gastroland har nu fast gæstekok, Nico. Der startes benhårdt med en citrontærte lavet på kondenseret mælk. NAM NAM.

Du skal bruge:

Kiksebund:

  • 250 g digestive kiks
  • 1 spsk. brun farin
  • ¼ tsk. salt
  • 125 g smeltet smør

 Citronfyld:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • Fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
  • Saft af 2-3 citroner (1½ dl saft i alt)

Pynt:

  • 2,5 dl piskefløde
  • evt. blåbær og usaltede pistacienødder

 Sådan gør du:

  1. Knus kiksene fint, og rør kiksekrummerne sammen med brun farin, salt og smeltet smør.
  2. Pres kikseblandingen ud i bunden og op ad siderne i en springform (Ø 20 cm) beklædt med bagepapir. Bag bunden i en 160 grader varmluft i 10 minutter. Lad bunden afkøle en smule.
  3. Rør kondenseret mælk, æggeblommer, citronskal og citronsaft sammen i en skål – det skal ikke piskes.
  4. Hæld fyldet over kiksebunden, og bag tærten i ovnen ved 160 grader varmluft i 15 minutter.
  5.  Afkøl tærten og sæt den derefter på køl. Den skal helst stå natten over, men hvis der ikke er tid til dette, skal den minimum have 3 timer i køleskabet.
  6. Pynt tærten med flødeskum og evt. friske bær og hakkede pistacienødder lige inden servering.

Noter om maden. Her brugte vi blåbær, men du kan naturligvis bruge alle typer af bær. Hvis du ligger inde med flere dåser med mælk, så prøv at koge en dåse i ca. 3 times tid. Du ender med at have karamel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *