Coleslaw

Klassisk spise til bl.a. kylling på grill, pulled pork en burger– men kan fint bruges til mange andre retter også.

Du skal bruge (6-8 personer)

Marinade og grundsalat:

1 hvidkålshoved som er hakket fint

1 spsk. spidskommen. De hele frø varmer du på panden og støder det efterfølgende i en morter.

1 spsk. sellerisalt

2 spsk. dijonsennep

1 spsk. honning

2 ½ dl æbleeddike

1 spsk. sukker

Dressing:

3 dl græsk yoghurt. Jeg bruger blot 2 procent. Det gør retten lidt lettere, hvilket falder godt i min smag.

1 dl mayo

Salt, peber og lidt sukker.

 

Sådan gør du

Du skal starte med at hakke et lille hvidkålshoved i små strimler. Dernæst skal 6-10 gulerødder rives (alt efter størrelse).

Bland ingredienserne til marinaden godt sammen og smag til med salt, peber og sukker. Bemærk at jeg er vild med spidskommen, så der er nok lidt mere i denne version end andre opskrifter – men smag dig frem!

Et par timer inden maden blander du kål og gulerødder godt med marinaden, hvorefter det stilles på køl.

Når det er ved at være spisetid, laver du dressingen og blander det sammen med kål og rødder.

Noter om maden

Spidskommen er et afgørende element i marianeden. Køb de hele frø – det giver en langt bedre smag, end hvis du bruger stødt spidskommen.

Sellerisalt er også et must – her kan du ikke gå på kompromis med almindelig salt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *