confit canard

Confit de Canard med råstegte kartofler og kålsalat

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Confit canard på dåse er dejlig mad, selvom dåsemad jo altid nøje skal vurderes, om det er lækkert. Og det er confit de canard! Her er en af undtagelserne, hvor dåsemad godt må benyttes i køkkenet. Ja, du kan relativt nemt lave den sprængte and selv, men det tager tid med saltning etc. Så hvis du pludselig står med lysten til at komme til Paris – så er en dåse Confit de Canard det helt rigtige valg her og nu!

Server med en kålsalat eller med en grøn salat med bitre blade, som billedet nedenfor.

Kartofler stegt i andefedt til confit de canard Bitter salat til confit canard

Du skal bruge

1 dåse Confit de Canard

Kartofler til 4 personer

Diverse kål – f.eks. rødkål, savoy- og grønkål

2 æbler

2 laurbærblade (friske hvis du har dem)

2-4 enebær

1 stang rosmarin

1 stang citrontimian

1 dusk persille

1 håndfuld valnødder

Valnødeolie, æbleeddike, dijon sennep

Salt, peber og sukker

Sådan gør du

Reelt en hurtig ret at tilberede når du først kommer igang – så husk at få hældt et glas rødvin op til dig selv inden du starter.

Start med at åbne dåsen med andestykkerne – den skal gerne have stuetemperatur, så er det nemmere at håndtere anden og den megen fedt, som er i dåserne. Tag forsigtigt stykkerne op, og læg dem på en bradepande med så lidt af fedtet som muligt.

Derefter skræller du kartoflerne, skærer dem i mundrette stykker og smider dem på en pande med rosmarin, hvidløg, enebær, citrontimian, lauerbærblade og 6-8 spiseseskefulde andefedt fra dåsen. Forvent at det skal have ca. 25-30 minutter på panden ved god middel varme, og du skal sørge for, at der er rigeligt med fedt på panden under hele forløbet.

IMG_00000060

15 minutter før spisetid sætter du andelårene ind i en meget varm ovn.

Imens du venter på anden i ovnen, så laver du en frisk salat og vinaigrette. Salaten består af diverse kål, æbler og evt. appelsin skåret i små stykker. Smid en håndfuld nødder ovenpå salaten til sidst – det giver også en god sprødhed til retten.

Viniagretten laver du hurtigt efter følgende fremgangsmetode: 6 spsk. valnøddeolie, 3 spsk. æbleeddike, 1 fed knust hvidløg, 1 spsk. dijon sennep, 1 spsk. rørsukker. Bland det hele godt og smag til med salg og peber.

Server and og kartofler på en varm tallerken og salaten i en skål for sig selv. Server gerne med et stykke brød til.

I glasset har du brug for stuktur og tanniner/garvesyre. Retten er klassisk fransk og skriger efter en sort Bordeaux. Vælg generelt en vin,  som har masser af Cabernet Sauvignon i, så skulle garvesyren være sikret – også hvis du bevæger dig væk fra Bordeaux. Selv drak vi en Chapelle de Galon 2006 til sidste gang. En utrolig lækker vin, som har nok garvesyre til anden, men også nok frugt til at lukke op og gå i spænd med maden.

Velbekomme!

Noter om maden

Hvidløg må som bekendt ikke få for meget varme. Når jeg laver de råstegte kartofler i andefedtet, så smider jeg hele hvidløg med på panden. Dermed får du god smag ud af dem, uden at det brænder på.

Husk at gemme resten af fedtet fra dåsen til næste gang du pludselig får behov for råstegte kartofler.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

2 tanker om “Confit de Canard med råstegte kartofler og kålsalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *