Den perfekte pizzadej

Hvis du har timet det rigtigt, så er det ikke så svært at lave egen pizzadej, men det skal helst stå og hæve i et par timer. Til gengæld får du den helt rigtige krumme ud af denne lille proces.

Du skal bruge (4 pizzaer):

20 gram gær

4 ½ dl lunken vand

6 dl fuldkornsmel, durum

6 dl hvedemel

½ dl. majsmel

2 spiseskefulde olie

1 teskefuld salt

½ teskefuld sukker

Sådan gør du:

Start med at hælde det lunke vand op i røreskålen. Tilsæt gær og sukker og rør rundt. Lad det hvile fem minutter.

Tilsæt alle øvrige ingredienser og sæt din røremaskine på en lav hastighed og lad den køre i 10-12 minutter. Dejen skal være lidt fugtig og let, når den er færdig.

Lad din dej hæve i ca. 2 timer. Skær dejen ud i fire-fem portioner og rul tyndt ud.

I glasset har du en vin som passer til din toppings. Men typiske er det lidt krydderier på/i så gå efter en chianti eller toskaner med lidt vildskab.

Noter om maden. Når du ruller din dej ud, så spred lidt majsmel på bordet, det giver den helt rigtige sprøde krumme til din pizza.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *