Flødeis – en grundopskrift

Her er en grundopskrift til flødeis. Når du først har styr på denne, kan du tilpasse den præcis som du ønsker med friske frugter, chokolade, kompot eller noget helt fjerde. Men pas på med at kompotten ikke fylder for meget og udvander fløden. Jeg har selv kørt 50-50; og det bliver for meget kompot.

Du skal bruge (4 personer):

5 dl fløde

3 dl mælk

125 gram sukker

1 stang vanilje. Gerne fed.

6 æggeblommer

Sådan gør du:

Start med at piske dine æggeblommer, sukker og vanilje godt sammen så det bliver cremet og let.

basis til is

Varm fløde og mælk op, så det lige koger. Pisk det løbende, så det ikke brænder på. Lad det køle ned i fem minutter,

Hæld den varme mælkemasse over i æggemassen og pisk forsigtigt.

Det hele hældes tilbage i gryden og varmes forsigtigt op, til det lige koger igen.

Kør det på din ismaskine eller stil i fryseren. Hvis du bruger fryseren kan du med fordel røre lidt rundt i isen i løbet af de første timer. Det vil reducere iskrystallerne.

Noter om maden – jeg bruger her rørsukker, men hvis du ønsker en HELT hvid is, så skal du bruge almindelig sukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *