Forel på grill med nye kartofler, grillet citron og tomatbrød

Fisk på grillen er nemt, lækkert og bringer dig hurtigt på en mental rejse til Sydeuropa.

Du skal bruge (to personer):

2 foreller

1 citron i to halvdele

1 lille bundt krydderurter af persille, dild og oregano

12-14 nye kartofler

2 skiver daggammelt brød

1 fed godt hvidløg

1 stor moden tomat

God olivenolie

Lidt smør

Sådan gør du:

Rens fiskene og skær hovederne af. Gnid lidt salt og peber inden i fiskene. Pres krydderurter ind og luk med et par madnåle. Slut af med at snitte fisken let to-tre sider på hver side.

Find din grill-fiske-tang frem (eller hvad den nu hedder). Gnid den med olie, så fiske ikke sidder fast – og lig fisken på plads.

fiskeholder

Sæt kartoflerne over med masser af salt, persille og korianderfrø i vandet. Når vandet koger tages gryden af. Hold øje med kartoflerne ved at stikke en madnål i kartoflen så den ikke bliver gennemkogt. Skal have bid.

Når kartoflerne er fem minutter fra at være færdige skal fisken på grillen. Samtidig med brødet og citronen.

Vend fisken et par gange. Efter fem minutter eller der omkring er den færdig.

Imens fisken trækker, tager du brødet af grillen. Riv et hvidløgsfed ovenpå den ene side. Derefter ½ tomat på samme måde.

Serveres med en klat smør ovenpå kartoflerne i sommerens lune aften stråler – ikke et øje er tørt!

I glasset har du en rosé fra Sancerre

Noter om maden

Kan reelt laves på mange forskellige fisk. En ørred eller makrel vil også passe glimrende ind i opskrifter.