Melon og parmaskinke

En nyfortolkning af melon med parmaskinke, som jeg lavede første gang for 4-5 år siden. Den er frisk og lækker – og på en dansk sommeraften sidder den lige i skabet!

Behovet for denne nytænkning kom, da retten skulle bruges som velkomstsnack, og borde og stole var begræn-set og dermed skulle den kunne indtages stående.

Du skal bruge (velkomstnsnack til ca. 8 personer)
– 1 moden melon (honning-, Galia-, net-eller cantalupomelon).
– 4 skriver parmaskinke

Sådan gør du

Skær alt melonkødet frit, og blend til du har en glat suppe. Hæld i små snapse- eller /shotglas og stil på køl.
½ time inden serveringen kommer du parmaskinken i en ovn, som står på ca. 150 grader. Parmaskinken har du halveret inden den kommes i ovnen, således du har otte stykker. Skinken skal ca. have 15 minutter. Men tjek løbende – den skal blive sprød.

Ved servering bruger du skinken som låg til snapseglassene.

Noter om maden

Du kan vælge at blande de forskellige melonsorter for at skabe lidt balance mellem det sure og det søde. Du kan også lege lidt med ingefær og citron.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *