Stegte sild i varme krydderier

Stegte Sild – chili, æble, kanel & anis

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Stegte sild kan laves på et utal af måder. Du kan lave dem sure, stærke, søde. Du kan servere dem kolde eller lune. En ting er sikkert: når jule- eller påskefrokosterne kommer, så skal der laves sild. Denne julesild er inspireret af de lidt varmere krydderier.

Du skal buge (til 10 sildefileter):

5 dl æbleeddike

2 dl vand

1 dl hvid sukker

5 sorte peberkorn

1 chili

1 stang kanel

2 laurbærblade

2 stjerneanis

2 røde løg

Ca. 2-3 dl rugmel

Salt, peber og smør plus olie til stegningen

Sådan gør du:

Varm eddiken og vand op. Derefter putter du sukker, kanel, stjerneanis, lauerbærblade og peberkorn i lagen. Lad det koge op og kog igennem (ca. 5 minutter). Stil lagen til afkøling.

Imens vasker og renser du dine sild – og dupper dem helt rene og tørre. Bland salt og peber i din rugmel  og vend sildefileterne i melet.

Steg sildene på en varm pande. Du skal holde sildesiden nede, når du ligger den på panden i de første 10-20 sekunder.

IMG_00000112

Hæld den afkølede lage over de stegte sild og lad stå et døgn inden du spiser dem. Snit evt. en masse løg, som du lægger over sildene.

I glasset har du en kold øl og en snaps. Så er frokosten helt på plads.

Noter om maden. Smagen ligger i lagen, så kan du med fordel smøre den indvendige side af sildene i lidt dijonsennep i. Hvis du udskifter æbleeddiken med almindelig lagereddike, så har du en grundopskrift, som du nemt kan arbejde ud fra med andre krydderblandinger.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *