Stegte sild i varme krydderier

Stegte Sild – chili, æble, kanel & anis

Stegte sild kan laves på et utal af måder. Du kan lave dem sure, stærke, søde. Du kan servere dem kolde eller lune. En ting er sikkert: når jule- eller påskefrokosterne kommer, så skal der laves sild. Denne julesild er inspireret af de lidt varmere krydderier.

Du skal buge (til 10 sildefileter):

5 dl æbleeddike

2 dl vand

1 dl hvid sukker

5 sorte peberkorn

1 chili

1 stang kanel

2 laurbærblade

2 stjerneanis

2 røde løg

Ca. 2-3 dl rugmel

Salt, peber og smør plus olie til stegningen

Sådan gør du:

Varm eddiken og vand op. Derefter putter du sukker, kanel, stjerneanis, lauerbærblade og peberkorn i lagen. Lad det koge op og kog igennem (ca. 5 minutter). Stil lagen til afkøling.

Imens vasker og renser du dine sild – og dupper dem helt rene og tørre. Bland salt og peber i din rugmel  og vend sildefileterne i melet.

Steg sildene på en varm pande. Du skal holde sildesiden nede, når du ligger den på panden i de første 10-20 sekunder.

IMG_00000112

Hæld den afkølede lage over de stegte sild og lad stå et døgn inden du spiser dem. Snit evt. en masse løg, som du lægger over sildene.

I glasset har du en kold øl og en snaps. Så er frokosten helt på plads.

Noter om maden. Smagen ligger i lagen, så kan du med fordel smøre den indvendige side af sildene i lidt dijonsennep i. Hvis du udskifter æbleeddiken med almindelig lagereddike, så har du en grundopskrift, som du nemt kan arbejde ud fra med andre krydderblandinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *