Wine Country

Vintest og vinanbefalinger. Oversigt over erfaringer med forskellige vine, som jeg får smagt. Vinen vil blive tildelt en af tre kategorier samt et antal stjerner, som afspejler pris/kvalitet:

1) Genkøb – baseret på en god oplevelse og et fint forhold mellem pris og kvalitet. Her kan en vin få fem eller seks stjerner.

2) Muligvis genkøb – her er der tale om en god vin i forhold til prisen. Kan fint drikkes igen, men der findes også andre alternativer. Disse vine får 3 eller 4 stjerner.

3) Ikke genkøb – her er der ikke nødvendigvis tale om en dårlig vin, det kan også blot være forholdet mellem pris og kvalitet, som ikke er overbevisende. Her får vinen 1 eller 2 stjerner.

Når vinen er en test-/smagprøve fra en distributør, så fremgår det tydeligt, at vinen stammer fra en sponsoreret test- eller smagskasse fra en distributør. Det er ikke alle vine der testes, som kommer på sitet.

marker piemonte

– Domaine Dame, Gulherme, Plan de Dieu, Cotes du Rhone, Frankrig, 2016. Set på tilbud på Skjold-Burne’s netbutik til 79 kr, normalpris 109. Varm, krydret og med masser af smag. Lidt kantet i starten, så skal gerne åbnes 30 minutter inden den skal nydes, hvor kanterne er blødt lidt op. Masser af smag til en god pris. MULIGVIS GENKØB. 4 Stjerner. Vinen var en del af testkasse fra skjold-burne.dk. Maj 2018.

– Les Alcusses, Celler Del Roure, valencia, Spanien, 2014. Set på tilbud til 89 kr hos D’wine. Normalpris 139. Mørk, kraftig vin med frugt. Lang afslutning og fylder kroppen med en dejlig varme. En god vin som gerne må komme på bordet igen! Alcusses ligger på grænsen mellem 4 og 5 stjerner, og til tilbudsprisen er det de fem stjerner, som Alcusses lander på. GENKØB. Vinen var en del af en testkasse fra D’wine. Maj 2018.

– Cote du Rhone, Stephane Usseglio, Cote du Rhone, Frankrig 2016. 139 kr, men set på bud til 89 kr hos cappa.dk. Her er der kraft og saft i flasken, og vinen skriger efter rødt kød, som har fået masser af peber og en hård stegeskorpe.  Ok tanniner og en lang afslutning med noter af mørk frugt og peber – dejligt! Og til blot 89 kr er der her tale om et rigtig godt køb. 5 store stjerner. GENKØB. Vinen var en del af en testkasse fra cappa.dk. April 2018.

– Grass Hopper, Grüner Veltliner, Danubiana, Ungarn, 2016. Købt 2 flasker for 100 hos Irma. Let og tør hvidvin som med lidt fin sprødhed gik rigtig fint til en spicy karryret fra Thailand. Den kommer på bordet igen, og til 50 kr per flaskehar vi her en god vin til køleskabet til de kommende solrige dage. GENKØB og fem stjerner. April 2018

– Alexandro Sherry, Palomino, Palo Cortado, Jerez, Spanien. Købt til 169 hos Lyngby Vin under Magasin. Masser af fylde og lidt flot nøddesmag. Tør med en mørk farve. Drik den til tapasbordets glæder, når skinken og abondigas er kommet frem på bordet. GENKØB og 5 stjerner. April 2018.

– VilaDellops, Xarel-10, Massis del Garraf, Penedes, Spanien, 2016. 129 kr hos D’wine, men set på tilbud til 89 kr. Let fylde med lidt frugt. Drak den til en let krydret thairet, hvilket passede forbavsende godt sammen. Kan snildt se den som en god terrassevin i forårssolens lyse stråler. 4 Stjerner og MULIGVIS GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra D’wine. Marts 2018.

– Cutio, Garnacha, Carinena, Spanien, 2016. 109 kr hos D’wine, men set på tilbud til 69 kr. En lidt upoleret vin, men med masser af kraft og saft. Lang eftersmag og tanniner, som er ok vedvarende. Når den er på tilbud et godt glas vin til en ok pris. 4 stjerner og MULIGVIS GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra D’wine. Marts 2018.

– Petit Pissarres, Costers del Priorat, Priorat, Spanien, 2016. 179 kr, men set på tilbud til 109 kr hos D’wine . Den skal have lidt tid til at åbne sig, men så kommer der både lidt tanniner og læskende frugtnoter frem i en ok balance. MULIGVIS GENKØB og fire stjerner. Vinen var fra en testkasse fra D’wine. Marts 2018.

– Riesling Trocken, Forster, Nahe, Tyskland, 2016. 158 kr hos cappa.dk, men set på bud til 99 kr. Økoloisk tør Riesling som også tilbyder lidt fedme og søde noter. Vinen er dejlig balanceret og har et fint bid. Det er en madvin, hvor specielt syren træder mere frem, når vinen kombineres med mad. Stenbiderrogn er et rigtig godt match! Når vinen er på tilbud til 99 kr, så er det her et sikkert hit! GENKØB – og der sendes lige præcis fem små stjerner til Forster for en flot Riesling på bud. Marts 2018. Vinen var fra en testkasse fra cappa.dk

– Manso Crianza, Bodegas Asenjo & Manso, Ribera del Duero, Spanien, 2015.  129 kr, men set til 79 kr på bud hos D’wine. Vin på Tempranillo-druen. Starter lækkert op med masser af mørk frugt, som flot aktiverer mundvandet og ønsket om mere. Hurtigt efterfulgt af stramhed i gummerne. Garvesyren aftager dog over tid, og hvis du lader flasken stå et par timer, så er tanninerne stærkt reduceret. Frugten bliver ved og holder igennem en dejlig afslutning, hvor varmen spreder sig i kroppen. Til en tilbudspris på 79 kr et super lækkert køb, som ikke kan gøres meget bedretil prisen.  STENSIKKERT GENKØB og får lige præcis hevet hele seks små stjerner hjem. Flasken var en del af en testkasse fra D’wine. Februar 2018.

– La Bestia, Artiga & Fustel, Jumilla, Spanien, 2014. 199 v/6 flasker hos andrupvin.dk. Jeg er normalt ikke til de meget tunge frugtbanditter med masser af alkohol. Men her finder vi alligevel en vin med masser af flot frugt og god balance af frugtsyre. Skal nydes med stor og beskidt bøf eller måske en klasseburger med masser af krydderier og smag. Den høje alkoholprocent kan ikke smages. GENKØB og fem flotte stjerner til bæstet fra Spanien. Flasken var en del af en smagkasse fra Andrupvin. Februar 2018.

– Hirsch Vineyards, Pinot Noir, West Ridge, Sonoma, US, 2009. Købte den for en del år tilbage hos k.K. Wine til ca. 500 kr. Kan ikke (længere) købes i DK.  Lækker og elegant med saftige undertoner. Afsluttes med maner og tanniner i fine lag og struktur. En virkelig wow-oplevelse med denne US PN. ABSOLUT GENKØB og 6 stjerner herfra. Februar 2018.

– Bancal del Bosc, tinto, Montsant, Spanien, 2015. Set på tilbud til 99 ved seks flasker hos D’wine. En kraftig vin med masser af frugt på bl.a. Syrah og Garnacha, men tilstedeværelsen af Cabernet Sauvignon skaper også skarphed og tanniner. Vinen var nærmest bedre dagen efter – så hæld den gerne om, når du skal nyde den til en kraftig kødret. Til prisen på de 99 kr er dette en sikker vinder! GENKØB og fem stjerner på tilbudsprisen sendes til Montsant. Vinen var fra en testkasse fra D’wine. Januar 2018.

– Pago Los Balancines, Blanco Sobre Lias, Guadiana, Spanien, 2016. Normalpris 119, men 79 på tilbud ved 6 flasker hos D’wine. Fedme fra Chardonnay  og syre og citrus fra Sauvignon Blanc. God til de lidt stærkere og asiatiske inspirerede retter. MULIGVIS GENKØB og fire flotte stjerner til Bodega Balancines. Vinen var fra en testkasse fra D’wine. Januar 2018.

– Carchelo Selecto, Crianza, Bodegas Carchelo, Jumilla, Spanien, 2012. Set på tilbud til 129 kr hos Skjold Burne Online. En blanding af flere druer – bl.a. Tempranillo, og Cabernet Sauvignon. Et dejligt glas rødvin, som fremviser masser af saft og et par fine lag. Tanninerne slutter pænt af og arbejder i den bløde del af feltet, men flot vedvarende. Kravler lige op på de fem stjerner. Skal givetvis drikkes inden for en overskuelig fremtid. GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra Skjold-Burne.dk. Januar 18.

– Barbera d’Alba, Peiragal, Machesi di Barolo, Barolo, Italien, 2014. 180 kr hos vinspecialisten i Lyngbystorcenter. Masser af saft og marmelade, men jeg mangler syre og tanniner. Stilarten er ganske enkelt ikke mig. To Stjerner. IKKE GENKØB. Januar 2018.

– Chateau l’escart Omar Khayyam, Vielle Vigne, Bordeaux, Frankrig, 2004. 250 kr hos Vinspecialisten i Lyngby Storcenter. Animalske tonerm saft og mørke. Faktisk næsten sort i glasset.  Til sidst er der flotte tanniner. Det her er ganske enkelt godt; og til 250 kr faktisk ret rimeligt. Seks Stjerner og ABSOLUT GENKØB! Januar 2018.

– Ripasso Tenazio, Monteci, Valpolicella, Italien, 2010. Set til 159 kr hos Cappa.dk på tilbud, normalpris 225. Her er der saft og kraft til de tunge vinterretter. Virkelig en fornøjelse, ikke mindst fordi tanninerne holder vinens saft og volumen i skak. Kan ikke mindes mange Amaroner (hvis nogen), som er bedre til prisen. ABSOLUT GENKØB og seks stjerner efter tilbudsprisen på de 150 kr. Vinen var en del af en testkasse fra cappa.dk. Januar 2018.

– Alfredo Santamaría, Selección especial, Tempranillo, Cigales, Spanien, 2013. Set på tilbud til 99 kr på netbutikken skjold-burne.dk. En tør tempranillo med bløde tanniner og masser af smag af mørk frugt. Kan meget fint nydes til rødt okse eller gris på grillen. Tilbudsprisen på de 100 kr gør det til et rigtig godt køb. GENKØB og fem stjerner sendes til Bodegas Alfredo Santamaria. December 2017. Vinen var en del af en tastkasse fra skjold-burne.dk.

– Caballo Loco, Garnd Cru, Apalta, Santa Cruz, Chile, 2013. Set til 220 kr hos andrupvin.dk. Ofte syntes jeg, at vine fra Chile er for voldsomme, søde og med for meget frugt. Apalta’en overrasker mig meget positivt. Den byder (naturligvis) på frugt, men slet ikke på den søde måde. Der er frugtsyre, blide tanniner og flot eftersmag. En god oplevelse. Fem stjerner sendes til Chile. GENKØB. Vinen var en del af testkasse fra andrupvin.dk. Dece,ber 2017.

– Saint Roch Selection Parcellaires, Frankrig, 2015. Set til 59 kr v/seks flasker hos andrupvin.dk. Flot farve og dyb lækker smag med fin syre. Til prisen ved de seks flasker bliver det ikke bedre. ABSOLUT GENKØB og seks stjerner til den Sydfranske vin. December 2017. Vinen var en del af en testkasse fra andrupvin.dk.

– Crápula, Gold, Jumilla, Spanien, 2016. Set til 85 kr på tilbud hos d’wine.dk. Tanninerne kommer og spiller med sammen med den dybe og lange bløde eftersmag, Masser af frugt og friskhed. Blødhed møder tanniner. På tilbud til de 85 er det GENKØB og fem stjerner. Svært at finde bedre vin til 85 kr. Vinen var en del af en testkasse fra D’wine. December 2017.

– Château Franc le Maine, Saint-Émilion Grand Cru, Bordeaux, Frankrig, 2015. Set til 159 kr på onlinebutikken hos Skjold Burne.  Flot syre og friskhed i glasset med duft af mørke frugter. Kraftige og flotte tanniner som garanteret bliver lidt mere medgørlige om et par år, men allerede nu et flot glas vin, som fortjener fem små stjerner (og med mulighed for at vokse). GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra Skjold-Burne. November 2017.

– Saint Roch, Roubails, Lafage, Frankrig, 2015. Set til 129 kr hos Andrupvin.dk. Mørk og dejlig vin,  med kraftig, men behagelig aroma. Blød vin der spiller op med en fin syrebalance, som arbejder en pæn tid sammen med den lange eftersmag. Tæt på fem stjerner, men lander på fire flotte stjerner. MULIGVIS GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra andrupvin.dk. November 2017.

– Bertoli Riserva, DOCG, Chianti, Italien, 2014. Set til 69 kr på tilbud hos Skjold Burne, normalpris 99 kr. Fin syre og let tørhed overtager efter den første læskende frugt med dejlige smagsnoter af mørke bær. Et ren kup til prisen på de 69 kr og et stensikkert valg, når du leder efter en god flaske vin til en god gang pasta bolognese eller en pizza, men kan også fint klare et stykke rødt kød.  GENKØB. 5 meget store stjerner til Bertoli. Vinen var fra en testkasse fra Skjold Burne. November 2017.

– Monte dei Cocci, Negroamaro,Girolamo, Puglai, Italien, 2015. Set til 79 kr på tilbud hos Skjold Burne, normalpris 119 kr. Masser af frugt i den forholdsvise bløde vin, men også lidt struktur til at holde styr på de mange smagsnuancer. Dejlig lang og varm eftersmag. 4 Stjerner til Negroamaro-druen i denne behaglige og krydrede udgave. MULIGVIS GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra Skjold Burne. November 2017.

– Las Moradas De San Martin, Senda, Madrid, Spanien, 2013. Set til 99 kr hos D’wine. En rigtig fin vin, som byder på lidt mørk og rød frugt efterfulgt af fine og lidt bløde tanniner. Flot balance og til 99 kr er dette et godt køb! Fem små stjerner og GENKØB til denne vin fra Madrid. Vinen var en del af en testkasse fra D’wine. November 2017.

– La Perla, Clos Les frites, Priorat, Spanien, 2009. Set på tilbud til 149 kr v/ seks flasker, normal pris 269 kr hos D’wine. Masser af fin frugt og smag, men tanninerne er ved at være blødt af, hvorfor vinen ikke helt kommer i mål. La Perla får lige netop den 4. Stjerne med til denne udgave fra 2009, men er ret overbevist om at en lidt yngre udgave ville være skarp! MULIGVIS GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra D’wine. November 2017

– Crianza, Bodega Briego, Ribera del Duero, Spanien, 2012. Set på tilbud til 99 kr hos cappavin.dk (tilbud). Tydelig spansk præg med fad, frugt og ok tanniner. Dejlig vin, som dog lige mangler det sidste fylde for at komme på fem stjerner. MULIGVIS GENKØB og fire store og flotte stjerner til Briego. Vinen var en del af en testkasse fra cappa vin. November 2017.

– Bodegas Garciarevalo, Finca Tresolmos, Rueda, Spanien, 2016. Set til 89 hos D’wine v/ 6 flasker. Bløde smagsnuancer og velafbalanceret sprød hvidvin, med noter som nok med fordel kunne være lidt mere fremtrædende. Mangler lige lidt struktur for at komme over de 4 stjerner, men bestemt en dejlig vin. MULIGVIS GENKØB. Vinen var fra en del af en testkasse fra D’wine.dk. Oktober 2017.

– Manso, Selection Especial, Crianca, Ribera de Duero, Spanien, 2014. Set på tilbud til 100 kr hos D’wine.dk. Masser af mørke smagsnuancer. God til grillet kød. Lang eftersmag. Lidt hårde (men fine) tanniner i starten, men bløder op efter lidt luft. 4 meget store stjerner og MULIGVIS GENKØB. Vinen var fra en del af en testkasse fra D’wine.dk. Oktober 2017.  

– Ralphs Ensemble, Kellermeister, Barossa, Australien, 2013. Set til 100 kr på tilbud hos Andrupvin.dk. Shiraz og cabernet i perfekt samspil. Frugten struktureres smukt af carbernetdruen og til 100 kr er dette en super vin til en bøf en fredag aften. ABSOLUT GENKØB. Kellermeister løber lige præcis med de seks stjerner. Flasken var en del af en testkasse fra Andrupvin.dk. September 2017.

– Ventoux Rouge, Stephane Usseglio, Cote Du Rhone, Frankrig, 2016. Set til 100 kr per flaske på tilbud hos cappa.dk. Flot harmonisk vin med struktur, lag og en alkoholprocent på 15 % som er flot pakket ind i vinen. Tilbudsprisen på de 100 kr er rendyrket GENKØB. 5 store og flotte stjerner til Ventoux. Vinen var en del af en testkasse fra cappa.dk. September 2017.

– Gigi Rosso, Arione, Serra Lunga, Barolo, Italien, 2010. Vinen er hjembragt, men er set hos gladforvin.dk til 350 (for 2009’eren). Tør og robust vin. Let i strukturen, men den vokser flot. Absolut en fornøjelse, men til 350 kr er der også andre fine vine fra området. Fire store stjerner. MULIGVIS GENKØB. September 2017.

– Santi, Soave, Veneto, Italien, 2015. 50 kr hos vinmedmere.dk. Til prisen får du en fin vin som byder på let frugt og lidt syre. Vinens alkohol træder lidt kantet frem, selvom alkoholprocenten ligger på ellers fine 12%. Santi ligger mellem tre og fire stjerner, men lander på de tre. MULIGVIS GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra vinmedmere.dk. September 2017.

– Petit Pissarres, Priorat, Spaninen, 2015. Set på tilbud til 100 kr per flaske hos d’wine. En mørk og dyb rødvin med masser af frugt og varme. Kunne godt ønske lidt flere tanniner, men alligevel en flot balance og masser af varme i kroppen. Til de 100 kr er dette GENKØB og fem stjerner. Vinen var fra en testkasse fra D’wine.dk. August 2017.

– Shiraz, Keller Meister, Barossa Vineyards, Barossa, Australien, 2013. Set til 69 kr hos Andrupvin.dk. En varm og behagelig shiraz fra Down Under. Vinen præcis smager, som sådan en shiraz skal! Alkoholnoterne er måske lige ved at tage over til sidst, men alt i alt et godt glas vin til en meget rimelig pris. Vinen hiver sig lige op på de fem stjerner. GENKØB. August 2017. Vinen var fra en testkasse fra Andrupvin.dk.

– Estimulo, Sauvignon Blanc, Bodega Antigal Estimulo, Mendoza, Argentina, 2016.Set til 75 kr hos vinmedmere.dk. Sauvignon blanc karakteristika fuldt til stede. Måske lige i overkanten, men med super fin syre, som trækker flot op. Der ryger fire fine stjerner til Argentina. MULIGVIS GENKØB. August 2017. Vinen var fra en testkasse fra vinmedmere.dk

– Villadoro Bardolino, Veneto, Italien, 2015. 50 kr v/6 flasker hos vinmedmere.dk. En rigtig fin pris for en rosé, som er let og frisk med antydning af lyse frugter. Vinen slutter af med fin syre og lidt varme. Drik den i solen – hvis du kan finde den i den danske sommer. Villadoro får lige trukket den femte stjerne hjem for denne enkle, men fine vin til kun 50 kr. Drik den kold. GENKØB. August 2017. Vinen var en testkasse fra vinmedmere.dk

– Casar, Mencia, Casar de Burbia, Bierzo, Spanien, 2014. 169 kr el. 99 v/6 flasker på tilbud hos D’wine.dk. Til 100 kr får du her en lidt tæt, men frisk og åben vin, som slutter af med masser af krydderier og lidt tanniner. Ikke en voldsom vin, men fine noter i strukturen. Gik smukt til en lammeculotte. Til 100 kr er dette fem stjerner herfra. GENKØB. Juli 2017. Vinen var fra en testkasse fra D’wine.dk.

– Atteca, Old Vines, Bodegas Ateca, Calatayud, Spanien, 2013. 150 kr el. 115 v/6 flasker hos Andrupvin.dk. Mørk farve og mørk frugt. Vinen åbner sig flot så husk at hælde om. Masser af tanniner som holder frugt og alkoholprocenten i skak. Til 115 kr er det her en virkelig spændende flaske vin til rødt kød – specielt en ribeye på en grill, som var matchet denne gang. GENKØB og 5 flotte stjerner. Juli 2017. Vinen var fra en testkasse fra andrupvin.

– Barolo, Terre del Barolo, Monvigliero, Verduno, Italien, 2010. 180 kr v/12 flasker hos Philipson Wine. Farven er begyndt at blive brun på denne lille perle fra det lidt oversete område Verduno, hvor Monvigliero er en af de gode marker. Garvesyre og frugt. Barolo med fin kompleksitet til prisen. GENKØB. 5 stjerner. Juni 2017.

– Noster Inicial, La Perla, Priorat, Spanien, 2014. Set til 89 kr v/ 6 flasker hos D’wine.dk. Normalpris 149 kr. En kraftig vin med mørke frugter. Garvesyren er markant lige nu, men tror vi har en vinder om et par år. Frugten er ikke så fremtrædende i eftersmagen, men når garvesyren falder til ro, så kommer balancen. Vinen er stadigvæk lidt ung. MULIGVIS GENKØB. 4 stjerner. Juni 2017. Vinen var fra en testkasse fra D’wine.dk.

vin på tønde

– Pedro Ximenez, Bodegas Alvear, Moriles, Spanien, uden årgang. Set til 149 kr v/ 6 flasker hos Andrup.vin.  Dessertvin som blev åbnet til en panna cotta med rabarber. Sød vin med noter af rugbrød, karamel og brun farin. Fin balance så vinen opleves ikke alene som en (for) sød oplevelse. Super flot mørk farve. Drikkes kold, men ikke for kold. Oplagt valg til den søde tand, og gik godt til syren i rabarberen. GENKØB og fem stjerner til Alvear. Juni 2017. Vinen var fra en testkasse fra andrupvin.dk.

– Aida Montepuliciano, Marchesi de Cordano, Abruzzo, Italien, 2014. Set til 79 kr v/ 6 flasker hos andrupvin.dk. Vinen åbner sig flot over de første to timer, så husk at få den åbnet og hældt om. Fin og forholdsvis blød vin, som godt kunne bruge lidt mere struktur. Der er lidt fin kompleksitet i vinen, og masser af varme smage. Til prisen et godt køb. Fire fine stjerner. MULIGVIS GENKØB. Juni 2017. Vinen var fra en testkasse fra andrupvin.dk.

– Roccamena, Vino Rosso, Vignali, Puglia, Italien, årgang fremgår ikke af flasken. Set til 50 kr hos vinmedmere.dk. Alkohol står tydeligt frem i denne vin, som har flot farve, men mangler stuktur. Alt for rå kanter. IKKE GENKØB. 2 Stjerner. Vinen var fra en testkasse fra vinmedmere.dk

– Amista Barbera d’Asti Superiore, Piemonte, Italien, 2006. 70 kr hos vinmedmere.dk. Du kan smage alderdommen i vinen, som er ældet med ynde, men som nu nok også skal drikkes indenfor en overskuelig periode. Du får en mørk smag med masser af krydderier og tanniner. Til 70 kr et super godt køb. Nyd den til en gang pasta med kødsovs. Lad vinen ilte minimum en time, da vinen skal bruge lidt tid på at åbne sig.  5 fine stjerner når tilbud på de 70 kr er gældende. GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra vinmedmere.dk

– Carreduenas, Fermentado en barrica, Concejo Bodegas, Cigales, Spanien, 2016. Pris 149, men set på tilbud til 99 per flaske hos D’wine. Her er der virkelig tale om en rose, som holder. Masser af fylde og let modne røde frugter. Fine krydderier i smagen og et perfekt niveau af syre, som slutter smagsoplevelsen af. God til mad, men kan fint nydes i solen alene. Måske den bedste rose-oplevelse i 2017 indtil nu! ABSOLUT GENKØB og seks stjerner. Vinen var fra en testkasse fra D’wine. Juni 2017.

– Care, Rosado, Cabernet sauvignin / Tempranillo, Spanien, 2016. Pris 100, men set på tilbud til 65 per flaske hos D’wine.dk. Lidt skarp i kanterne, hvor alkohollen træder lidt for karakteristisk frem, men ellers frisk og med flot farve. Skal gerne serveres til lidt let mad. MULIGVIS GENKØB på tilbud. Tre stjerner. Vinen var fra en testkasse fra D’Wine. juni 2017

– Ornato, Pio Cesare, Serranlunge d’Alba, Piemonte, Italien, 2004. Drak den på Restaurant Broholm, hvor de solgte den til 895 kr. Svær at finde i butikkerne, men ellers kan den måske findes i nyere udgave til omkring 800-1000 kr per flaske. Indiskutabelt den bedste vin jeg har smagt i 2017 og overveje at tage til Broholm igen blot for at drikke denne fantastisk Barolo, som bærer tydelig præg af årene på bagen og overbeviser med struktur, tyngde, tanniner, mineralitet og mørk frugt. Kort sagt har den alt det (og mere til), som en vin fra Serralunga skal have. GENKØB og seks funklende stjerner til smuk enkeltmarksvin fra Pio C. Juni 2017.

– Viña Sastre, Crianza, Ribera Del Duero, Spanien, 2014. Set til 135 kr hos D’Wine.dk. Flot mørk farve og masser af tanniner. Varmer i hele kroppen og brænder næsten tungen af med kraft, fylde og smag.  Frugt og tørhed i flot samspil. Drak vinen til lam. Smukt. 5 stjerner. GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra D’wine. Juni 2017.

– Tikohi, Sauvignon Blanc, Marlborogh, New Zealand, 2016. Set til 79 kr hos Andrupvin.dk. En hvidvin som virkelig tager druens karakteristika helt ud i ekstremerne. Masser af hyldeblomst og frugt – citrus som afslutter. Til prisen en meget fornem demonstration af druens muligheder. Drak den til en asiatisk inspireret cerviche, hvor vinens citrus flot supplerer limen i retten. Til prisen en vin med masser af muligheder. Drik den i solen. 5 stjerner. GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra Andrupvin. Juni 2017.

– Via Terra, Edetária, Terra Alta, Spanien, 2015. Set til 79 kr hos D’wine.dk. Flot lys farve, mild smag, god struktur og en flot afslutning med masser af kraft. Til prisen en oplagt god terrassevin til sommerens varme eftermiddage og til de lette sommerretter med skaldyr og fisk. 4 stjerner. MULIGVIS GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra D’wine. Juni 2017.

– Bodega Antigal, Aduentus Classic, Mendoza Argentina, 2010. Set til 139 hos Vinmedmere.dk. Masser af sol, varme og mørk frugt. Kostalden fornægter sig heller ikke i duften. fine tanniner i afslutningen, som holde den varme frugt lidt i skak. Dejlig vin som lander på 4 overbevisende stjerner. MULIGVIS GENKØB. Vinen er fra en testkasse fra vinmedmere.dk. Juni 2017.

– Bodega Antigal, Uno Malbec, Mendoza, Argentina, 2013. Set til 100 kr hos vinmedmere.dk. Overrasker positivt hos mig, da den ikke er hvad jeg tænker som typisk Malbec fra Argentina. Frugten er til stede, men er ikke så dominerende som denne drue ellers typisk tilbuder fra sydamerika. Masser af tanniner, en flot farve og varme i eftersmagen. 4 store stjerner. MULIGVIS GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra vinmedmere.dk. Maj 2017.

– Chateau Pillebois, Vieille Vignes, Bordeaus, Frankrig, 2012. Købt på tilbud til 75 kr hos vinfællesskabet. Til prisen en super flaske vin. Struktur, tanniner og lidt mørke bær. 5 stjerner. GENKØB. Maj 2017.

– Cato, Horatius Aglianico, Basilicata, Italien, 2014. 149 kr hos Andrupvin. Mørk fugt, en smule læskende i starten og masser af tanniner til slut. God oplevelse af en lidt sjælden besøgt drue. Hvis du er til let sødme og sol kombineret med tanniner, så er dette et rigtig godt køb! Drik den til braiseret lammehals eller skank. Fire store stjerner herfra. MULIGVIS GENKØB. Vinen var i en testkasse fra Andrupvin. Maj 2017.

– Marsannay, Les Echezeaux, Chateau de Marsannay, Bourgogne, Frankrig, 2012. Hjembragt fra slottets bagdør. Genkøbspris ca. 150-200 kr. Da vi købte den for et par år siden fortalte de, at de forventer marken går hen og bliver en grand cru mark. Vinen er let, men tung. Frisk, men med jordsmage. Tørhed og blød bid. Til prisen en klasse vin, og bilen er på vej mod Bourgogne igen! Seks stjerner og GENKØB! Maj 2017.

– Oriol Rossell, Cava, Cuvée Especial, Can Cassanyes, Barcelona, Spanien, 2014. Set på tilbud hos d’wine til 75 kr. Små fine bobler, rimelig tør, læskende og frisk. Perfekt til terrassen. På tilbud til de 75 kr er dette et rigtig godt køb, som får fem stjerner for vinen. GENKØB. Vinen var en del af en testkasse fra D’wine. Maj 2017.

– Domain Du Théron, Prestige, Malbec, Cahors, Frankrig, 2012. Set til 85 kr hos vinmedmere.dk. Normalt er Malbec lidt for blød til mig, men her er der tanniner som trækker i tandkødet og en fed drue, som bagefter bløder lidt op. God varme og fylde. Fire flotte stjerner. MULIGVIS GENKØB. Vinen var en del af en testkasse fra vinmedmere.dk. April 2017.

– Llopart Reserva, Brut, Subirats, Barcelona, Spanien, 2014. Set på tilbud til 100 kr hos D’Wine. Let og blød, men meget velsmagende cava med masser af behagelige bobler. Til 100 kr et lille røverkøb. Drik den til let fisk (sushi?) eller bare på terrassen når solen kommer frem. Fem flotte stjerner til Lloprat med tilbudsprisen. GENKØB. Vinen var en del af en testkasse fra D’Wine. April 2017.

– Bodegas del Rosario, 3000 Anos, Bullas, Spanien, 2010. Set til 150 kr hos Andrupvin.dk. Blanding mellem Syrah og Monastrell, hvor druetypernes sam- og modspil går op i en højere enhed. Afsluttende flot tørhed, men med masser af kraft og smag fra start til slut. Står flot mørkt – nærmest sort i glasset. De 15 % er lige på grænsen, men Anos 3000 trækker stikket hjem. Drik den til krydret mad. 3000 fra Bullas får 6 stjerner og kategori af STENSIKKERT GENKØB til prisen på de 150 kr. Jeg glæder mig allerede, til jeg skal smage 3000 næste gang! Vinen er fra en testkasse fra Andrupvin. Marts 2017.

– La Doncella, Chardonnay, Bodegas Conesa, Spanien, 2016. Set til 70 kr hos D’Wine. Frisk hvidvin på chardonnay med masser af blomster og bær med smag af hyld. Lidt let, men dejlig varm smag. En god terrassevin og til tilbudsprisen på 70 kr er den et godt køb. Fire store stjerner. MULIGVIS GENKØB. Vinen er fra en testkasse fra D’Wine. Marts 2017.

– Venta Mazarron, Castilla Y Leon, Spanien, 2014. Set til 100 kr hos D’wine (tilbud). Flot farve og dyb smag. Tanniner og krydderier. Til 100 kr er flasken absolut et super godt køb og kryber sig lige op på fem stjerner. GENKØB. Vinen er fra en testkasse fra D’Wine. Marts 2017.

– Tarima, Volver, Alicante, Spanien, 2015. Set til 60 kr hos Andrupvin.dk. Lidt upoleret vin, men med struktur, krydderier og tanniner som klart overgår prisen på 60 kr. Her er der en rigtig fin kandidat til en lidt krydret aftensmad en torsdag aften, hvor der skal vin på bordet. Drik den til en spansk kødbolle (albondigas). Fire stjerner til Bodegas Volver for Tarima. MULIGVIS GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra Andrupvin.dk. Marts 2017

– Nativ 25 Rare Cru, Irpinia Grecco, Italien, 2015. Set til 150 kr hos Andrupvin.dk. Masser af frugt og saft. Drak den til dampet rødspætte, det gik godt i spænd. MULIGVIS GENKØB. 4 Stjerner. Vinen var fra en testkasse fra Andrupvin.dk. Marts 2017.

– Curioso, Toscana Rosso, Ponte Lungo, Italien, 2015. Set til 65 kr hos Gallovin.dk. Med 98 point fra Luca Maroni er dette givetvis en vin til de mange, men jeg mangler bare lidt struktur og dybde til min smag. IKKE GENKØB. 2 Stjerner. Vinen var fra en testkasse fra Gallovini. Marts 2017.

– 40 Y Tantos, Crianza, Bierzo, Spanien, 2012. Set til 149 kr hos vinmedmere.dk. En lidt kantet vin, men med god fylde. Drik den til krydret og kraftigt mad. Ganske ok vin. MULIGVIS GENKØB. 3 Stjerner. Vinen var fra en testkasse fra vinmedmere.dk. Marts 2017.

– Fattoria le Pupille, Toscana rosso, Pelofino, Italien, 2015. Set til 69 kr hos gallovini. Spændende druemix fører til venlig flaske vin, som går fint til en pizza eller en pastaret med grøntsager. Til prisen en ok flaske vin, men havde gerne set mere dybde. MULIGVIS GENKØB. 3 stjerner. Vinen var fra en testkasse fra gallovini. Februar 2017.

– Plata, Bodegas Senorio De Nevada, Granada, Spanien, 2011. Set på tilbud til 109 kr hos D-wine.dk. Til 109 kr er der her tale om en glas vin som holder. Vinen var følgesvend til svinekæber i porter; og med vinens kraft, syre og lange eftersmag skal vinhuset prøves igen til andre vinterretter. Det var et smukt match. GENKØB. Fem stjerner. Vinen var fra en testkasse fra D-wine.dk. Februar 17.

– QS2, Bodegas Quinta Sardonia, Castilla y Leon, Spanien, 2012. 250 kr hos vinfællesskabet.dk. Ingen tvivl om der her er et virkelig godt glas vin. Mørk, syre og lang eftersmag. MULIGVIS GENKØB. Fire stjerner til QS2, men alene ud fra et prisforhold, da vinen jo ellers er absolut overbevisende. Jeg har en mere liggende i kælderen – lader den ligge et par år inden den prøves igen. Tror det kan hjælpe lidt på kanterne. Februar 17. 

– Cariglio, Terre Nobili, Calabrien, Italien, 2015. 90 kr v/seks hos vindmedmere.dk. Starter med en flot mørk farve og en ok første runde af smagsnuancer, men den har svært ved at følge op og smagen forsvinder hurtigt. IKKE GENKØB. To Stjerner. Vinen var fra en testkasse fra vindmedmere.dk. Februar 17.

– Vite Aminea, Nugnes, Carinola, Italien, 2015. 119 kr v/seks flasker hos Andrupvin.dk. Rund hvidvin med masser af frugtsmag, fedme, en varm eftersmag og lidt syre til at runde af. Rigtig god vin til prisen. Vi drak den til thaimad – her kæmper den lidt, men drik vinen til en gang rejer i hvidløg med lidt pasta. GENKØB. Fem stjerner. Vinen var fra en testkasse fra Andrupvin.dk. Februar 17.

– Ipazia, Terre Nobili, Calabrien, Italien, 2015. 90 kr hos vinmedmere. Mørk og blød rødvin med god lang eftersmag – men jeg mangler lidt syre, selvom vinen er dejlig og nemt kan se den på bordet hjemme hos os igen, Fire store stjerner. MULIGVIS GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra Vinmedmere.dk. Februar 17.

– La Sabina, Conesa, Guijoso, Spanien, 2011. Set på tilbud til 139 kr v/seks flasker hos D’wine. Conesas crianza har en flot mørk farve og smag. Eftersmagen er lang, varm og krydderier spiller frem. Blød i munden, men strammer lige op og tilbyder en dejlig struktur og lidt syre. Til 139 er det et super godt køb! Fem store stjerner. GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra D’wine. Februar 17.

– 100 % Syrah, Nicolas Vellas, Languedoc, Frankrig, 2015. 129 kr v/ seks flasker hos Andrupvin. Dejlig syrah med masser af struktur og fine tanniner. Der er masser af kraft og saft i flasken, men vinen er langt mere nuanceret en marmeladebomber fra den sydlige halvkugle. Vi drak den til pizzaer – det fungerede godt, så godt at det fint kan det ske igen. Fem fine stjerner til denne syrah. GENKØB.  Vinen var fra en testkasse fra Andrupvin. Januar 17.

– Breca, Old Vines, Calatayud, Spanien, 2014. 129 kr v/seks flasker hos Andrupvin. Lavet alene på grenache. Super blød og mørk vin. Der kæmpes en brav kamp med en høj alkoholprocent på hele 16,5 pct. En kamp som er hård, og hvor afslutningen smagsmæssigt får et tvist af for meget alkohol. Dette trækker vinen ned på to stjerner. IKKE GENKØB. Vinen var fra en testkasse fra Andrupvin. Januar 17.

– Pira Luigi, Marenca, Serranlunge D’Alba, Barolo, Italien, 2008. Hjembragt fra Piemonte til en pris på omkring 250 kr. Er set i DK til 450 hos Hagelquist.dk. Drak den nok et par år for tidligt, men kvaliteten var tydelig. Tydelige men rolige tanniner med lang eftersmag. Mørk men ikke sort. Til de 250 kr et stensikkert GENKØB og får alle seks stjerner. Til 450 kr stadigvæk en lækker vin,  som jeg nok ender med at købe igen, men må dog nøjes med fire stjerner til denne pris. Januar 2017.

– Chateau Pesquie, Les Terrasses Rouge ventoux, Rhone, Frankrig, 2012. 12’eren er udgået, men 13 kan købes hos Philipsonwine til 69 kr ved 12 flasker. Denne vin er standard i min “kælder”. Sjældent får du mere for pengene. Drik den gerne til lidt kraftige retter – gerne gryderetter. Mørk vin med masser af varme og dybde. De forskellige årgange ligger mellem 5 og 6 stjerner. 12’eren får seks! GENKØB. Januar 2017.

– Can Blau, Cellars Can Blau, Montsant, Spanien, 2014. Set til 119 v/6 flasker hos andrupvin.dk. Lad den ilte en times tid. Umiddelbart åbner den med flotte og stramme tanniner, som blødes hurtigt op og efterlader dig med varme og fylde i kroppen. Mørk vin med en mørk smag. Drik den til mad med kant og krydderier. En spændende vin som lander på fem små stjerner til prisen. GENKØB. Januar 2017.  Vinen var en del af en testkasse fra Andrupvin.

– Champagne Domaine A. Margaine Cuvée Traditionelle 1. Cru Brut, Frankrig. 239 per flaske v/6 flasker hos vinfællesskabet.dk. Økologisk Chardonnay men med 10 % Pinot Noir. Syre i glasset og citrus i næsen – efterfulgt af den lidt mineralske smag. Et virkelig dejligt glas vin og til prisen et GENKØB. Margine får fem flotte stjerner. December 16.

– Barossa Shiraz, Tim Smith Wines, South Australia, 2014. Set til 179 v/ 6 flasker hos Andrupvin. Lækker Syrah som indeholder flere fine lag. Masser af frugt og figner med en lang og varm eftersmag. Fin afslutning med syre/tanniner som skaber en flot balance. Absolut GENKØB til prisen for de seks flasker. Mr. Smith løber med fem flotte stjerner. December 16. Vinen var en del af en testkasse fra Andrupvin.

– Nero di Troia 13, Regia Master, Montedidio, Puglia, Italien, 2015.  Set til 90 kr hos Vinmedmere.dk. Masser af mørk frugt hvor sol og varme tydeligt træder frem. Uden tvivl en favorit til de danske smagsløg. Jeg savner lidt stramhed og syre, men anerkender håndværket. 4 store stjerner og MULIGVIS GENKØB. December 16. (Flasken var en del af en testkasse fra Vinmedmere.dk)

– Rotllan Torra Reserva, Priorat, Spanien, 2011. Set til 129 kr per flaske (ved 6 flasker) hos andrupvin. En smule fad, stor fylde, mørke bær og lang eftersmag med noter af krydderier. Drak den til confiteret svinebryst & rødkål, hvilket var et super match. Rotllan får lige netop trukket fem stjerner hjem. GENKØB og oplagt kandidat til julens middage. December 2016. (Vinen var en del af en testkasse fra Andrupvin.dk)

– Michael Pozzan, Pinot Noir, Russian River, Sonoma, US, 2012. Købt hos American Wine – men kan ikke huske prisen. Omkring 125-150 kr. Virkelig lækker vin med struktur, varme en smule syre og masser af smag – som er lidt mørk. Fra Sonoma en super pris. GENKØB. December 2016.

– Light Horse, Pinot Noir, Jamieson Ranch, California, US, 2013. Købt på tilbud hos Lyngby Vinkælder til ca. 110 per flaske. Kraftig pinot noir med masser af varme og fylde. Behagelig og lækker. 4 stjerner. GENKØB. November, 2016.

– Stomper’s Cabernet Sauvignon, Nugan Estate, Rivernina, Australia, 2013. Tilbud 2 for 150 hos Meny, Bagsværd. Mørk farve og mørk smag med god let krydret eftersmag og masser af varme i kroppen. På tilbud et godt køb, men lad den evt. ligge et par år. 4-5 stjerner. GENKØB. November, 2016.

– Borgogno Francesco, Brunate, Barolo, Italien, 2012. På tilbud til 150 hos Vinmedmere.dk. Til prisen en absolut rigtig fin og meget tilgængelig Barolo, hvor der både er tannin, fedme og struktur for alle pengene. På tilbud er det et oplagt GENKØB, hvis du lige mangler en god flaske Barolo til en fair pris. Borgogno Brunate render af sted med fire overbevisende stjerner. November, 2016. (Flasken var en del af en testkasse fra Vinmedmere.dk)   

– Della Valpolicella, Siresa, Amarone, Italien, 2013. På tilbud hos Vinmedmere.dk til 140 kr. Flot farve og varme, men lidt for kantet til min smag. Jeg vil hellere bruge pengene på en god Ripasso. For farve og fylde får Siresa 2-3 stjerner, men IKKE GENKØB. November 2016. (Flasken var en del af en testkasse fra Vinmedmere.dk)

– 28 Meses, Gran Reserva, David Wine Collection, Jumilla, Spanien, 2009. 70 kr per flaske hos Vinmedmere.dk. Læskende og fin struktur. Krydderier, let syre og varme. Til 70 kr er denne flaske en stærk kandidat til de mørke hverdagsaftener. GENKØB. 28 Meses får 4 flotte stjerner. Oktober 2016.  (Flasken var en del af en testkasse fra Vinmedmere.dk).

– Syrah 17, Regia Maesta, Sicilien, Italien, 2015. 165 kr hos Vinmedmere.dk. Syrah og Sicilien er ikke, hvad jeg umiddelbart forbinder med hinanden; men her er der fuld valuta for pengene. Træk den op – og omhæld – et par timer inden du spiser. Server vinen til en stor rød bøf med masser af frisk peber på toppen og lad dig fordybe i en super lækker syrah, som imponerer med flere lag, syre, mørk frugt og masser af peber. Til 165 flasken taler vi et stensikkert GENKØB og smider 6 stjerner efter vinen. Oktober 2016. (Flasken var en del af en testkasse fra Vinmedmere.dk).

– Laboure-Roi Chablis, Le Beaunois, Bourgogne, Frankrig, 2014. Set hos Supervin.dk til 120 kr. ved 6 flasker. En ren og ok mineralsk vin med lidt syre, som både er tør men alligevel lidt friskhed over sig. Vi drak den til en helleflynder, som havde været i ovnen. Et smukt match. GENKØB med fire meget store stjerne. Oktober 2016.

– Winter of Discontent, Pinotage/Malbec, Spier, Sydafrika, 2015. Kvickly til 79 kr på tilbud. Normalpris 119. En ok vin en regnfuld onsdag aften, men egentlig lidt kedelig selvom der er lidt kant til sidst. Semi-blød, semi-krydret. Faktisk lidt for meget semi. IKKE GENKØB og lander på to beskedne stjerner. Oktober 2016

– Perricone Guarnaccio, Tenuta Regaleali, Tasca, Sicilien, Italien, 2014. Supermarco i Kbh. til 119 på tilbud. Normalpris 139. Spændende vin på Perricone-druen. Gode tanniner, dejlig struktur, 15 % alkohol. Drik til lidt pølse og ost. GENKØB (specielt på tilbud) og mellem fem og skes stjerner. August 2016.

– Periquita Reserva, José Maria da Fonseca, Setubal, Portugal, 2013. Købt i Føtex på tilbud 2 for 100 kr. Lidt fad, god duft, lidt tannin og god varme med balanceret eftersmag. Til 50 kr et fornuftigt køb, men til normal pris, kan vinen kun skuffe. MULIGVIS GENKØB på tilbud. Trækker sig lige op på de tre stjerner. August 2016.

– Pagode Valdoneje, Roble, Bierzo, Spanien, 2014. Lyngby Vinkælder (under Magasin). 100 kr på tilbud. Normal pris 130. Lille eksplosion når vinen rammer tungen, svinder lidt af og runder med fine taniner og stor varme i mave og svælg. En relativ kraftig vin god til kød. MULIGVIS GENKØB, specielt på tilbud. August 2016.

– Gian Carlo, Pinot Noir, N. Verga, Italien, 2015. Meny, Lyngby. 2 for 100 kr – halv pris. En virkelig tæt på udrikkelig vin. Skarp, kantet og ikke specielt nogen nydelse. IKKE GENKØB. August 2016.

– The Stork, Shiraz, Hartenberg, Sydafrika, 2008. Genanskaffelsespris 700 kr. Blev drukket til rødt kød på grillen. Vinen vandt en syrah/shiraz konkurrence i 2012 ud af 200 flasker, og blev kåret som årets bedste. En god vin med masser af mørk smag, men afslutningen skuffede mig lidt i forhold til, hvor god denne vin burde være. IKKE GENKØB. juli 2016.

– Testardo, Sensi, Sangiovese Cabernet, Toascana, Italien, 2013. Meny, Buddinge.  100 kr. på tilbud. Lækker IGT med gode tanniner og varme i kroppen. Lidt mørke bær. GENKØB på tilbud. Marts 2016.

– Cercius, Cotes Du Rhone, Frankrig, 2013. Netto. 100 kr. En blød og lækker vin med god intens eftersmag. God varme og smag. MULIGVIS GENKØB. Februar 2016.

– Cantina Terre del Barolo, Ravera, Novello, Italien, 2010. Philipson Wine. 129 på tilbud. Novello er en af de mindre kendte kommuner. Men her er der masser af tanniner og struktur for pengene. Let Barolo med varme. Drik den til osso-buco eller noget med masser af svampe. MULIGVIS GENKØB – specielt på tilbud. November 2015.

– Massicone, Emilia-Romagna, Italien, 2008. Vivino.com. 109 kr per flaske på tilbud. 91 point hos James Suckling. Men jeg forstår det ikke – måske vores flaske(r) var kaput. Kedelig vin uden kant. IKKE GENKØB. November 2015.

– First Drop, Mother’s Milk, Barossa, Australien, 2009. Philipson Wine. Ved 12 flasker 129 kr per flaske. Lækker og forholdsvis nem shiraz, som har masser af frugt og koncentration. GENKØB når den er på tilbud til mellem 80 og 100 per flaske. November 2015.

– Inferno, Mamete Prevostini, Valtellina Superiore, 2010. Lyngby Vinkælder 150 kr. Fin, let og ren 100%  nebbiolo, som får tankerne henimod pinot noir og Bourgogne. Masser af struktur, tanniner og varme. Fik den til risotto med svampe – perfekt. GENKØB. Oktober 2015.

– Gewurztraminer, Jean Becker, Alsace, Frankrig, 2013. Lyngby Vinkælder til 125 kr. Drak den til indisk mad. Fungerede godt til maden med de krydrede noter og restsødmen. Drikker ikke G ret ofte, men det var en dejlig flaske vin. MULIGVIS GENKØB. Oktober 2015.

– Muga, Reserva, Rioja, Spanien, 2011. Set hos Supervin til 138 v. 6 flasker. Mørk. Eftersmag langt ned i maven, bløde tanniner og saftig i munden. Må indrømme jeg har en svaghed for denne bodega!. GENKØB. September 2015.

– Pasas, monastrell, Hammeken, Jumilla, Spanien, 2013. Tilbud 3 for 129, Kvickly. Normalpris 70. Meget blød og uden bid. Kedelig. IKKE GENKØB. September 2015.

– Lander & Jenkins, Cabernet sauvignon, California, US, 2012. Normalpris 105 hos Kvivkly, Buddinge. Købt på tilbud 2 for 150. Flot farve, dybde, moden frugt og masser af sol og lidt blød, men dog med lidt struktur efterfølgende. Dejlig vin. GENKØB…men nok kun på tilbud. September 2015.

– Barolo, Gramolere, Fratelli Allessandria, Verduno, Italien, 2011. Ca. 30 euro hos producenten. Forholdsvis let, men med smag, struktur og dybde. En god flaske Barolo! GENKØB. August 2015

– Verduno Pelaverga, Fratelli Alessandria, Verduno, Italien, 2014. 10 Euro hos producenten. En specialitet fra området, og som kun laves i Verduno. Friskhed og masser af peber. GENKØB. August 2015.

vinkælder alles

– Messmer, Spätburgunder, Burrweiler, Schlossgarten, Pfalz, Tyskland, 2010. 195 kr. i Ubbes Vinhandel, Kbh. Enkeltmarksvin fra Tyskland på pinot noir. Frisk og tilsyneladende let – men med stor og dyb eftersmag og tanniner. Et meget lækkert glas vin med skarp struktur! GENKØB. August 2015.

– Aconcagua Costa, Savignon Blanc, Chile, 2014. 110 kr. i H.J. Hansen, Lyngby Storcenter. Rig på smag og farve. Masser af citrus og blomst. Prisen i den høje ende, men absolut MULIGVIS GENKØB. August 2015. 

– Barolo, Diego Morra, Monvigliero, Verduno, Italien, 2011. 14 Euro i Cantina Comunale, Verduno. Enkeltmarksvin fra måske Verdunos mest berømte mark (Monvigliero). God dybde og varme, men alkoholresten er lidt for tydelig. Morra producerer mindre end 25.000 flasker, og prøver gerne en af de andre, men IKKE GENKØB på denne. Juli 2015.

– Monastier, Sauvignon Blanc, Languedoc, Frankrig, 2014. SuperBrugsen, Nykøbing Mors. 2 for 90 kr. Frisk, tør vin med lidt frugt. En god sommervin. GENKØB på tilbud. Juli 2015.

– Atobiza, Txakoli, Okondo, Spanien, 2014. Lyngby vinkælder. 250 for to på tilbud. Super lækker, sprød hvidvin med dybde og  syre fra det nordlige Spanien. Overrasker positivt. Druer håndplukkes. Det kan smages :-). Absolut GENKØB, specielt på tilbud. Juni 2015.

-Garum, Bodegas Luis Pérez, Cadiz, Spanien, 2013. Lyngby Vinkælder. Tilbud 125, normalpris 150. Lækker og lidt anderledes vin. Fad, røg og Merlot fra det sydlige Spanien med en stærk aroma. Lidt dyr ift. web-priser, men GENKØB. Juni 2015.

– Whispering Tree, Syrah, Washington, US, 2013. Lyngby Vinkælder. Tilbud til 98, normalpris 119. Kraftfuld med modne mørke bær og flot dyb farve. Lidt for meget marmelade for min smag – men sikkert mange som vil syntes den er lækker. IKKE GENKØB. Juni 2015.

– Clos René, Pomerol, Bordeaux, Frankrig, 2007. Genanskaffelsespris ca. 200 kr. Kraft, fylde og pæn dyb farve. GENKØB, hvis muligheden kommer. Juni 2015.

– Bricco Magno, Rosso, Langhe, Italien, 2010. Irma, Lyngby. Tilbud 3 flasker for 200. Normalpris 98. En vin som jeg ellers har købt mange gang før. Fin duft, ok smag, men lidt stram. Ikke helt så god som jeg ellers husker den. MULIGVIS GENKØB. Juni 2015

-Vrai Cote, Pinot Noir, Sonoma coast, US, 2012. American Wine. Tror det ca. var 150 kr. God farve, dybde og med lidt smag af mørke bær. En virkelig lækker Pinot Noir. GENKØB. April 2015.

– Jaros, Ribera del Duero, Spanien, 2009. Lyngby Vinkælder. Købt for et par år tilbage til ca. 100-130 kr. Tempranillo (85%) Cabernet Sauvignon og Merlot. Lidt fad og lækker dybde. GENKØB. Marts 2015.

– Ferrari-Carano, Chardonay, Sonoma, US, 2013. American Wine. 95. Fed og kraftig smag med fad. Den smager ganske enkelt af mere. Absolut en lækker hvid. GENKØB. Februar 2015.

-Hall, Napa Valley, Cabernet Sauvignon, US, 2011. American Wine. 350 kr. Mørke bær og lidt kaffe i en dyb og intens cabernet-oplevelse. Til  350 skal det spille, men det gør det også. Spis den til okse og saucer med tyk fond. GENKØB. Februar 2015.

– Hacienda Araucano, Reserva, Pinot Noir, Chile, 2011. Holte Vinlager, Virum. 109 kr. En fin vin som er behagelig. Rimelig fyldig, men til prisen kan du godt finde en bedre vin fra Chile. IKKE GENKØB. Januar 2015.

– Psi, Peter Sisseck, Ribera del Duero, Spanien, 2011. Løgismose, Lyngby. 215 kr på tilbud. En virkelig lækker vin, som på en gang er både frisk og fyldig. GENKØB. December 2014.

The Big  Easy, Fess Parker, CA, US, 2010. H.J.Hansen Vinhandel, Lyngby. 275 kr. Har smagt den før, men denne gang indgik den som en testvin til julemaden. Det klarede den fint med den meget krydrede profil og skarpe tanniner. MULIGVIS GENKØB. December 2014.

– Some Young Punks, Naked on roller skates, Australien, 2012. Smalle Vine. 145 kr. Shiraz/Mataro. En blandet fornøjelse. Ok smag, men mangler kraft. IKKE GENKØB. December 2014.

 – Fratelli Ferraro, Barolo, La Morra, Italien, 2009. Løgismose, Lyngby, 200 kr. på tilbud. Klassisk farve og duft. Blød men med både fine tanniner og garvesyre og ok struktur. På tilbud en ganske ok Barolo. MULIGVIS GENKØB. December 2014.

– Pouilly-fume, domaine Lebrun, Frankrig, 2013. Superbest, Buddinge til 100 kr. Normalpris 150. Lækker frisk & stram hvidvin med struktur. GENKØB til de 100 kr. December 2014.

– Acustic celler, Brao, Montsant, 2004. Vin fra kælderen. Smagen af de gamle stokke fornægter sig ikke. Super lækker vin til mørkt kød. Kan idag (årgang 2012) købes hos Vinova.dk til ca. 230 per flaske.  En stensikker GENKØB herfra. November 2014.

– Vino in Musica, Valiano, Toscana, Italien, 2008. Irma, Lyngby. 169 kr, købt på tilbud til 109. Mørk og kraftig med tanniner og mørke bær. Madvin. MULIGVIS GENKØB på tilbud. November 2014.

– Chateau Sissan, Cadillac, Bordeaux, Frankrig, 2011. Irma. 99 kr, men købt på tilbud til ca. 70 kr per flaske. Flot mørk farve, fin dybde og bær tilstede. GENKØB – specielt, når den findes på tilbud. Oktober 2014.

Montefalco Sagrantino, Tudernum, 2008, Perugia, Italien. Irma, Lyngby. Købt på tilbud 2 for 158. Varm og kraftfuld vin med tanniner, som dog er ved at blive bløde. Vinen skal drikkes nu. Til prisen en generelt ok vin, men dog IKKE GENKØB. Oktober 2014.

– Spätburgunder, Fritz Wassmer, 2011, Baden, Tyskland. Løgismose, Lyngby. 128 kr, men købt på tilbud til 100 kr. Hårdfin struktur, bær og varme med typisk pinot noir smag. GENKØB på tilbud og til normal pris. September 2014.

Castilla y León, Garmendia, Crianza 2007, Spanien. SuperBest, Lyngby hovedgade. Købt på tilbud 2 for 129 kr. Lavet på økologiske druer. Lidt stærk vin på tempranillo som holder et pænt stykke tid. God til varme retter med masser af dyb smag. MULIGVIS GENKØB. September 2014.

Saint Esprit, Delas, Cotes du Rhone, 2012, Frankrig. HJ. Hansen. Købt på tilbud til 65 kroner. En uskadelig vin, som i bund og grund er har en fin velafbalanceret smag, men som også er lidt kedelig. IKKE GENKØB. September 2014.

– Chateau La Tonnelle Haut Medon, Bordeaux, 2010, Frankrig. Philipson Wine. Købt på tilbud til ca. 80-90 kr flasken. En enkel vin med fin struktur og ok tanniner. 2010 er udsolgt, men til prisen en god vin. GENKØB når tilbud. August, 2014

– Laus, Flor de Chardonnay, 2012, Spanien. Holte Vinlager. Pris 100 kr. God fedme uden at fedmen tager over. MULIGVIS GENKØB. Juli, 2014.

Petalos del Bierzo, Alavaro Palacios, 2011, Spanien. HJ. Hansen. 100 kr flasken på tilbud, normalpris 135. Meget mørk med dyb blivende eftersmag. GENKØB. Maj, 2014.

– Le Clos, Millésime, Aude, Frankrig, 2012. Superbest. 100 kr for to på tilbud. Struktur, tanniner og mørke bær. Til prisen absolut god oplevelse. GENKØB. Maj, 2014

– AMANO, Rosato,Puglia, Italien, 2012. Superbest. 125 kr. for to på tilbud. Lækker og frisk rosé med fersken og lidt struktur. GENKØB. April, 2014.

– Bernard Reverdy et fils, Rouge, Sancerre, Frankring. Løgismose. 135 v/ 6 flasker. Købt på tilbud til 100 kr per flaske. Lækker Pinot Noir med struktur og syre. GENKØB. April, 2014.

Arboleda, Aconcagua Costa, Pinot Noir, Chile, 2012. H.J. Hansen Vine. 110 kr. Pinot Noir med masser af bær og varme. Absolut GENKØB. Marts, 2014

– Alamos Chardonnay Mendoza Catena, 2012, Chile. Philipson Wine. Normalpris 100 kr. Købt på tilbud til 50 kr per flaske ved køb af 12 flasker. En dejlig vin – rimelig fed med frugtsmag. GENKØB – når vinen er på tilbud. Marts, 2014.

– Avignon GSM, Kaesler, Barossa Valley, 2009, US. Løgismose. Normalpris 175 kr. Købt på tilbud til 125 kr per flaske. God struktur, masser af alkohol, mørke bær og lidt chokolade. MULIGVIS GENKØB – når vinen er på tilbud. Marts, 2014.

– Clos Saron, Carte Blanche, 2011, US. KK Wine. 180 kr. Naturvin, med lidt citrus og en dejlig friskhed. IKKE GENKØB – til 180 kr er alternativerne for mange og for gode. Februar, 2014.

– Some Young Punks, Monsters, Monsters Attack, 2012, Australien. Smalle Vine. Pris 129 kr. Lækker stram Riesling med syre og citrus. GENKØB. Februar, 2014.

druer på stængleri babaresco

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *