Frittata med kål

Italien møder de danske vintergrøntsager. En nem frokostret, som tager udgangspunkt i rosenkål, grønkål og den italienske frittata. Som nogle vil kalde Italiens svar på æggekagen.

Du skal bruge:

8 æg

2 kugler mozzarella

10-12 rosenkål

2 store håndfulde grønkål

1 rødløg

10 sorte oliven

20 gram smør

Sådan gør du:

Gør dine grøntsager parate: Skær rødløg i strimler, halvér rosenkålen og pluk din grønkål til mindre buske.

frittaingredienser

Smelt smørret på en pande, som kan komme i ovnen. Når smørret er smeltet og begyndt at syde, så ligger du løget på panden. Imens pisker du let dine æg sammen med lidt salt og peber og hælder det hele på panden. Når æggemassen har sat sig en smule (3-4 minutter) ligger du resten af ingredienser ned i æggemassen. Sørg for at få presset det ned, så det stort set er dækket af æggemassen – specielt grønkålen skal helt ned og slut af med osten.

Stil panden i ovnen ved ca. 180-200 grader og lad den tage lidt farve på toppen. Omkring 10 minutter.

Server med et godt stykke brød og en enkel grøn salat.

Velbekomme.

I glasset har du en kold Processo – æg og bobler har det godt sammen! Eller en hvidvin uden for meget fedme, måske fra Alsace.

Noter om maden. Frittata kan ændres uendeligt og dermed afspejle præcis dine lyster og sæsonens råvare. Prøv også at lave en med kartofler, salami, tomat, parmesan og oliven – her hælder du en rødvin fra Chianti i glasset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *