Mørbrad, fyldt – ramsløg, nødder og feta

Fyldt mørbrad er en stensikker klassiker – ikke mindst når grillen er fundet frem. Og når du først har styr på teknikken er den også oplagt som gæstemad, dels da den naturligvis kan forberedes i god tid og dels kan du ofte finde gode hele svinemørbrad på tilbud.

Du skal bruge:

1 stor og flot svinemørbrad

1 stort bundt ramsløg

Et par håndfulde blandede nødder (val – og hasselnød)

1 pakke serranoskinke

250 gram blandet svampe

Salt, peber og olie

Frisk rosmarin, persille og timian

1 lille blok feta med god fedme

Madsnor

Sådan gør du:

Start med at hakke dine svampe og svits dem af på panden. Når vandet er væk, så er de parate.

Skær din mørbrad op. Denne del kan være lidt tricky, og du skal passe på med ikke at skære igennem. Start med at ligge mørbraden foran dig og skær på langs ca. 1/3 inde på siden. Vend mørbraden, så du har dit skæresnit åbent op imod dig og skær forsigtigt næsten ned til spækbrættet i snittet. Vend igen din mørbrad og skær igen ned. På denne måde fortsætter du indtil din mørbrad reelt er forvandlet til et stort stykke kød, som minder om et A4-ark. Til sidst skærer du ned i de tykkeste steder på mørbraden – men stille og roligt, så kniven ikke går igennem.

      åben mørbrad

Start med at fordele svampene, de hakkede nødder og dine krydderurter på tværs. Slut af med at smuldre fetaen i og giv den en god gang salt og peber.

Rul forsigtigt din mørbrad sammen så stramt som muligt. Tag din skinke og rul rundt om mørbraden – sørg for at skinke som minimum dækker samlingen.

Tag din kødsnot og lav en løkke. Stram snoren om en af enderne og træk den rundt om mørbraden 5-8 gange indtil du rammer den anden ende – og slut af med en god gammeldags kællingeknude, så den holder.

pakket mørdbrad

Tilberedning kan med fordel laves på grillen, hvis den er tændt. Ellers svits den godt af på en pande og slut af med 20-25minutter i en ovn på 180 grader. Stegetiden er ikke lang.

Her er den serveret på en bund af stegte grøntsager (spidskål, gulerødder, brocoli og jordskokker), som til slut er varmet op med lidt fløde.

mørbrad på bund af græntsager

Noter om maden – når du først har helt styr på at rulle din mørbrad sammen kan du begynde at lege med, hvordan indholdet ser ud, når den skæres. Prøv f.eks. med masser af spinat & basilikum, soltørrede tomater og ost for at få det italienske flag frem.

I glasset har du en rødvin baseret på pinot noir. Den går godt til både svinet, svampene og nødderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *