Gammeldags kylling i gryde

Gammeldags kylling i gryde med sovs og kartofler

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Gammeldags kylling i gryde er en klassiker, som skal laves et par gange henover året. Efter min mening kan det være en lækker sommerret, men retten smager også godt, når det hele bliver lidt mere mørkt og koldt derude. Sovsen er nem at gå til, når det hele laves efter bogen.

Du skal bruge (4 personer):

1 stor kylling

Frisk persille

1 kg aspargeskartofler

Frisk timian

2 løg i både

1 stor gulerod i skiver

1 fed hvidløg

2 citroner

¼ knoldselleri i tern

¼ l madfløde

Smør, olie, mel, salt & peber, kulør og et par kraftterninger

Sådan gør du:

Start med at gøre din kylling klar. D.v.s. kyllingen skal vaskes, gumpen skal skæres af, kyllingen skal tørres og salt/peber skal fordeles inden i og uden på din kylling. Fyld evt. kyllingen med persille og citronbåde. Til sidst skal lår bindes sammen med madsnor, og kyllingen skal lukkes. Brug nogle kødnåle til at få lukket af.

Skær løg, gulerødder og selleriknolden i store tern. Rist i en gryde med smør. Tag grøntsager op. Brun mere smør og olie i gryden og put kyllingen i. Når kyllingen er brunet af kommer du grøntsagerne og hvidløget tilbage i gryden. Hæld vand i, indtil vandet ca. dækker 1/3 af kyllingen. Put evt. 1-2 kraftterninger i. Lad det hele simre i ca. 45 minutter. Kyllingen skal have en kernetemperatur på omkring 70 grader. Hvis du bruger stegetermometer, så pas på, at du ikke rammer en knogle, når du læser temperaturen af.

Imens kyllingen bliver tilberedt koger du kartofler og laver agurkesalat.

Når kyllingen er færdig, tager du den af og smider et viskestykke over kyllingen, så den kan holde varmen. Nu skal du til at lave sovsen – og det her et godt tidspunkt at hælde et glas rødvin op til dig selv, så du er helt skarp!

Skyen i din gryde sier du over i en ny gryde og smager til. Hvis du mangler væde, så brug noget af kogevandet fra kartoflerne. Smag først til med salt, peber og lidt citron. Hæld fløden i og kog op. Hæld lidt kulør i. Lad sovsen koge videre under svag varme, hvis du syntes den er for tynd, så lav en meljævning af hvedemel, som du pisker op i lidt olivenolie og pisker i sovsen. Lad den koge igennem,  og hvis du har brugt en meljævning, så skal sovsen småkoge i mindst fem minutter.

kylling på tallerken 1

I glasset har du en frisk og ung vin i glasset. En gammeldags kylling i gryde er ikke så tung /fed en ret, så behovet for syre er mindre, specielt når der er agurkesalat til. Prøv f.eks. en vin på pinot noir. Bourgogne er et oplagt valg, Eller når det er en lun sommeraften, så kan du med fordel åbne en rosévin fra Rhöne.

Noter om maden

Lige inden du skal spise, klipper du din kylling op og smider i ovnen ved høj varme/grill i to til tre minutter. Dermed får du lige lidt varme ind i kødet og skindet bliver lækkert og sprødt.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *