Gedeost i salat med pære og valnødder

Gedeost og pære er perfekte sammen. Kan bruges sammen i både det salte og søde køkken.

 Du skal bruge (til fire personer): 

½ rulle gedeost

Lidt blandet spæde salater

1 stor pære

8-10 valnødder

¼ fennikel

½ rødløg

Brød

Olie, eddike, sennep, sukker, salt og peber

1 citronskal

1 Håndfuld persille

 Sådan gør du:

Start med at skære skiver af osten, som du bagefter placeres oven på brødet. Smid i ovnen i ca. 5 minutter.

Tag den hele pære og skær 4-5 skiver af pæren. Et af stykkerne skulle gerne have selve stilken med. Grill skiverne på en grillpande – ca. 2 min på hver side. Imens klargøres resten af ingredienserne.

pære

Find en tallerken frem. Fordel de spæde salater, den snittede fennikel, den rå pære og rødløget rundt på tallerkenen. Dernæst placeres brødet med den varme gedeost ovenpå salaten og derefter den grillede pære. Slut af med fintrevet citronskal, valnødderne og finthakket persille.

Inden serveringen hældes marinaden over (5 spsk. olie, 3 spsk. eddike, 1 spsk. senep og 2 spsk. sukker + salt og peber)

Noter om maden

Chili og honning er altid godt at komme ovenpå osten, inden du putter den i ovnen.

I glasset har du en kold hvedeøl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *