Græskarsuppe med bid i

En nem og lækker supper, som holder dig varm og tilpas i de kølige efterårs- og vinter måneder. Krydderierne fra asien giver suppen en lidt mere nuanceret profil. Og med sprødstegt chilipølse kommer der knas og endnu mere varme ind i suppen

Du skal bruge (6 personer):

1 Hokkaido græskar

1 halvstor kartoffel skrællet og i mindre stykker

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 tsk. chiliflager

1 stykke ingefær på størrelse med en tommelfinger

Hvidvinseddike

25 gram smør

½ stang citrongras

Creme fraiche

Koriander

Hønsbouillon

3 cm stærk chilipølse. Her en fra Napoli

Sådan gør du:

Start med at udhule dit græskar for kerner. Skær den i stykker. Du skal ikke skrælle den, da skrællen bliver helt blød ved kogning.

Hak løg, ingefær, hvidløg og kartoffel og svits det i en gryde sammen med smørret. Efter 5 minutter tilsætter du græskarstykkerne, chili og citrongræsset. Efter 5 minutter fylde du vand i gryden, indtil vandet dækker grøntsagerne, hvorefter du tilsætter bouillon. Hvis du ligger inden med 1 liter hønsebouillon, så skal det naturligvis bruges. Lad det hele koge stille og roligt i 20-30 minutter indtil alt er mørt.

Find håndblenderen frem og blend indtil du har en fin og blød suppe. Smag til med salt, peber og hvidvinseddike.

Skær chilipølsen i nogle små stykker. Steg det på en pande og lad det dryppe af.

Ved servering skal der lidt stegt pølse, frisk koriander og en lille smule creme fraiche i suppen som pynt.

I Glasset har du en fed hvidvin på Chardonnay.

Noter om maden. Husk at varme de dybe tallerkner op først. Enten direkte i ovnen eller ved lige at hælde lidt kogende vand op i dem.