Den ultimative forårsrulle – hjemmelavet

Min kærestes onkel er gift med en thaipige. Når vi er så heldige, at hun laver mad til os, så sker det ikke sjældent, at der er forårsruller på menuen. Jeg har faktisk hendes grundopskrift på rullen, men velvidende, at jeg ikke kan ramme samme niveau, har jeg lavet om på opskriften, så de ikke kan sammenlignes 1-til-1. Der er jo ingen grund til at skyde sig selv i knæet.

Det skal du (sådan cirka) bruge (Ca. 50 mini forårsruller):

1 pakke forårsrulledej – frosne fra din Kina/Thaibutik – jeg brugte dem på ca. 22x22cm

1 æg – sammenpisket; til at lukke rullerne med

1 pakke frosne ærter

500 gram hakket svinekød

1 store løg – hakket fint

4 forårsløg – snittet fint

5 fed hvidløg – hakket fint

200 gram glasnudler (men du kan fint bruge mere/mindre)

1-2 røde chilier – hakket

4 gulerødder – hakket i tynde strimler

100 gram hakket ingefær

200 gram strimlet spidskål /tyndt skåret

1 stor håndfuld shitakesvampe

½ dl fiskesovs

1 dl sojasovs

Jordnødeolie

1 liter smagsneutral olie til friture/stegning

Sådan gør du:

Åben pakken med forårsrulledej, så den begynder at tø op.

Sæt en stor pande over med en god portion jordnødeolie. Svits kødet, så det får skorpe. Slut af med at hælde halvdelen af soja-, fiske- og østerssovs i kødet. Lad det koge ind. Tag kødet af, og svits løgene. Når løgene er ved at være færdige kommes resten af ingredienserne i. Svits og varm godt igennem, tilsæt kødet og den sidste halvdel af fiske-, østers og sojasovsen. Smag til og lad massen køle lidt ned.

Nu skal rullerne rulles. Lig et stykke dej med spidsen mod din mave. Nu skal ca. 2 spiseskefulde fyld placeres ca. 1/3 nede på rullen. Fold nedefra og op, så fyldet er dækket. Det skal være stramt. Fold enderne over rullen i midten og rul værdig. Lige før du lukker rullen smører du lidt pisket æg på indersiden, så dejen sidder fast.

fyld rulle rulle pakke

Sæt olie over i en tykbundet gryde. Olien skal være pænt varm. Jeg bruger typisk en støbejernspande fra Le Cruset, når der skal frituresteges i hjemmet. Olien skal være varm: 160-180 grader. Sørg for at rullerne får varme, farve og sprødhed hele vejen rundt.

Du kan holde rullerne varme i en ovn.

I glasset har du en kold pilsner – gerne Pale Ale.

Noter om maden.

Reelt er dette en fin mulighed for tøm køleskabet. Du kan bruge salat, kål, rødder, rejer, oksekød etc. I dine ruller. Bare husk at smage det hele til, når indholdet er lavet.