karrysalt til sild

Hjemmelavet karrysalat til silden

Hjemmelavet karrysalat er en ret hurtig måde, at få lavet lidt toppings til silden. Opskriften kan varieres igen og igen. Faktisk vil jeg vove at påstå, at der ikke findes en rigtig opskrift. Men et solidt bud følger her.

Det skal du bruge (ca. 6-8 personer):

– 8 hårdkogte æg

– 2 syrlige rødt æble skåret i små stykker (alt efter størrelse)

– 1 stor spiseskefuld kapers

-1 dl god mayo (lav den gerne selv)

-2 dl græsk yoghurt (med lav fedtprocent)

-1 dl creme fraiche (med lav fedtprocent)

– Karry 2-3 teskefuld, men smag til så det ikke bliver for meget eller for lidt

-Karse

Sådan gør du:

Kog æg i 8-10 minutter. Imens renses æblet og skæres i små mundrette bider.

Smag evt. dressingen til inden den blandes med æg og æble. Start evt. med at bruge halvdelen af ingredienserne, så den ikke bliver “for våd” og så du rammer din favorit inden æg, kapers og æbler er blandet i. Smag til med salt, peber og lidt æbleeddike.

Slut af med en masse karse på toppen Det både pynter og smager lækkert.

I glasset har du en snaps – lige ved siden af silden.

Noter om maden

Der er virkelig ikke mange forkerte måder denne kan laves på, så leg dig gerne frem.