Hjemmelavet rullepølse med sky til din julefrokost

Hjemmelavet rullepølse med sky er overraskende nemt at lave, men dog lidt tidskrævende. Resultatet er dog det hele værd. Specielt når du lige topper din rullepølse af med din egen sky.

Det skal du bruge:

1 magert svineslag uden svær på mellemf 1,2-1,5 kg

2 spiseskefulde salt

2-3 skalotteløg i super små og fine stykker

1 pæn stor potte/pose kruspersille

1 spiseskefuld fennikelfrø

2 spiseskefuld sort peber

Madsnor i lange baner

1 gulerod, løg, laurbærblad, timianstang, porre og persillerod til når rullen skal koges.

Sådan gør du:

Dag 1: Du skal have fat i et svineslag. Få din slagter til at fjerne skindet, eller fjern det selv. Det er ikke så svært. Gnid 2 spiseskefulde salt ind i kødet. Pak det godt ind i film og lad det står 24-28 timer.

Dag 2: Fjern de største fedtklumper på slaget og skær det til. Hak persille og løg super fint. Varm krydderierne på en pande og knus dem. Bland krydderier og persille og fordel i slaget. Derefter rulles det super stramt sammen og du snurrer madsnoren rundt om.

rullepoelse-aaben rullepoelse-rullet

Rullepølsen placeres i en suppegryde og gerne med lidt suppeurt i vandet også. Brug det du har. Skal småsimre i 2-3 timer. Min fik nok tættere på 2,5 time, og det gik fint.

Derefter skal rullepølsen i pres. Det kan være i en rullepølsepresser, som koster ca. 100-150 dkr. Selvom du ikke laver hjemmelavet rullepølse med sky hver weekend, så kan en presser også bruges til andre sjove ting. Men du kan også vælge at placere rullen mellem to spækbræt og stille noget tungt ovenpå. Lad den stå i pres i 24 timer. Rullepølsen blev skåret over i to stykker, vakuumpakket og frosset ned.

6-8 timer (men gerne dagen før så du er helt sikker på, at det stivner) inden du serverer din rullepølse, skal du lige have lavet din egen sky. Det er ikke bare nemt, det er super nemt og løfter lige retten til et andet niveau, når din egen sky er med.

Du tager 4 dl. vand, ½ dl soya, ¼ dl. engelsk sauce, 2 oksebouillonterning. Bringes i kog og smag til. Dette er super vigtigt, da der virkelig skal noget smag ind i vandet! Fem husblas opblødes i koldt vand og røres i den varme sky. Lad det hurtigt koge op igen. Stilles på køl. Efter en times tid fjerner du fedtet som har lagt sig på toppen og det hele stilles på køl igen.

rullepoelse-paa-braet rullepoelse-paa-braet-med-sky

Hjemmelavet rullepølse med hjemmelaver sky på godt rugbrød med sennep, løg og karse vil stille selv de mest kritiske “pålægs-personer” glade!

I glasset har du en kølig øl og gerne en snaps med som supplement.

Noter om maden – et trick (som jeg dog ikke selv har benyttet) går på at lægge et par husblas ind i stegen. Det skulle holde den godt sammen.