Italienske kødboller i tomatsauce med spaghetti

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Italienske kødboller er jo rendyrket Lady & Vagabonden – men det er nu også en lækker rustik ret, som med lidt kærlighed og følelse godt kan serveres en weekendaften med et godt glas rødvin til.

Du skal bruge

500 gram hakket okesekød

Et bundt persille

Tørret oregano

2 æg

2 glas rødvin (gerne italiensk og med lidt frugt)

Bladselleri, løg og gulerødder (2 af hver – hvis løgene er meget stort, så nøjes med et)

2 ds hakket tomat (eller 8-10 flåede tomater i både, hvor skindet er fjernet)

1 lille ds tomatpure

Hvidløg (2 fed)

Hvedemel

Sådan gør du:

Start med at finde det glas rødvin frem som er tiltænkt dig, imens du laver maden 🙂

Rør salt, hvidløg, hakket persille og en spiseske oregano ind i det hakkede kød. Start med saltet alene og slut af med at røre de to let piskede æg ind i farsen. Lad det stå tildækket i 1-2 timer i køleskabet.

Snit to gulerødder, bladselleristængler og løg i fine stykker. Smid det på sauterpanden sammen med lidt olivenolie ved middel varme. Efter 5-8 minutter (eller når løgene er ved at være klare) tages grøntsagerne af panden.

Form farsen til kødboller, rul dem hurtigt i melet og smid dem på panden ved pæn høj temperatur.  Brun kødbollerne godt af, så de får lidt stegeskorpe.

IMG_00000033

Tag kødbollerne af, og hæld det sidste glas rødvin i panden (hvis du altså ikke har drukket det). Når vinen er kogt godt ind skal grøntsagerne tilbage sammen med tomaterne og tomatpureen. Hvis du bruger de flåede tomater skal du sikker tilføje 1-2 dl. vand. Lad det simre i 20-30 minutter, og put derefter kødbollerne i saucen. Skru ned for varmen.

Tænd for pastavandet og kog pastaen. På den måde får dine kødboller også lige ca. 15-20 min i saucen, imens du venter på pastaen

Server de varmede kødboller ovenpå spaghetti med friskrevet parmesan og et godt stykke brød til.

I Glasset kan du med fordel hælde en italiener – en Langhe vil absolut ikke være et dårligt valg til denne lidt kraftige ret.

Velbekomme!

Noter om maden

At vi vender kødbollerne i mel er for mig en øvelse, som jeg ofte springer over, når en opskrift ellers benytter denne teknik. Jeg syntes melet ofte kan komme for meget frem i smagen  (jeg bruger det f.eks. aldrig, når jeg laver saltimbocca), men her giver det god mening, og det giver også en god konsistens til saucen. Pas dog på med ikke at have for meget mel på kødbollerne, en nem regel er at “smide” kødbolden frem og tilbage mellem hænderne et par gange inden de lægges på den varme stegepande.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

5 tanker om “Italienske kødboller i tomatsauce med spaghetti

  1. Jeg måtte bare prøve opskriften efter jeg så den, og det var da godt at jeg gjorde det, fordi at opskriften er fantastisk!

    Jeg tænkte på om du har krydderierne i din have eller køber dem?
    Personlig synes jeg selv at det er bedst for haven, for så får maden en dejlig smag.

    Tusind tak for opskriften:-)

  2. Hej Jeanette

    Tak for din kommentar – og dejligt du kan lide opskriften.

    Krydderurterne er fra haven .-) Og når vinteren kommer, så klipper jeg krydderurterne ned og fryser dem ned. Så har jeg masser af “friske” urter henover vinteren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *