Italienske kødboller i tomatsauce med spaghetti

En lækker rustik ret, som med lidt kærlighed og følelse godt kan serveres en weekendaften med et godt glas rødvin til.

Du skal bruge

500 gram hakket okesekød

Et bundt persille

Tørret oregano

2 æg

2 glas rødvin (gerne italiensk)

Bladselleri, løg og gulerødder

2 ds hakket tomat (eller 6-8 flåede tomater i både)

1 lille ds tomatpure

Hvidløg

Hvedemel

Sådan gør du

Start med at finde det glas rødvin frem som er tiltænkt dig, imens du laver maden 🙂

Rør salt, hvidløg, hakket persille og en spiseske oregano ind i det hakkede kød. Start med saltet alene og slut af med at røre de to let piskede æg ind i farsen. Lad det stå tildækket i 1-2 timer.

Snit to gulerødder, bladselleristængler og løg i fine stykker. Smid det på sautepanden sammen med olivenolie. Efter 5-8 minutter (eller når løgene er ved at være klare) tages grøntsagerne af panden.

Form farsen til kødboller, rul dem hurtigt i melet og smid dem på panden ved pæn høj temperatur.  Brun kødbollerne godt af, så de får lidt stegeskorpe.

IMG_00000033

Tag kødbollerne af, og hæld det sidste glas rødvin i panden (hvis du altså ikke har drukket det). Når vinen er kogt godt ind skal grøntsagerne tilbage sammen med ds tomaten og tomatpureen. Lad der simre i 20-30 minutter, og put derefter kødbollerne i saucen.

Tænd for pastavandet og kog pastaen. På den måde får dine kødboller også lige ca. 15-20 min i saucen, imens du venter på pastaen

Server de varmede kødboller ovenpå spaghetti med friskrevet parmesan og et godt stykke brød til.

I Glasset kan du med fordel hælde en italiener – en Langhe vil absolut ikke være et dårligt valg til denne lidt kraftige ret. 

Velbekomme!

Noter om maden

At vi vender kødbollerne i mel er for mig en øvelse, som jeg ofte spinger over, når en opskrift ellers benytter denne teknik. Jeg syntes melet ofte kan komme for meget frem i smagen  (jeg bruger det f.eks. aldrig når jeg laver saltimbocca), men her giver det god mening, og det giver også en god kosistens til saucen. Pas dog på med ikke at have for meget mel på kødbollerne, en nem regel er at “smide” kødbolden frem og tilbage mellem hænderne et par gange inden de ligges på den varme stegepande.

 

 

5 tanker om “Italienske kødboller i tomatsauce med spaghetti

  1. Jeg måtte bare prøve opskriften efter jeg så den, og det var da godt at jeg gjorde det, fordi at opskriften er fantastisk!

    Jeg tænkte på om du har krydderierne i din have eller køber dem?
    Personlig synes jeg selv at det er bedst for haven, for så får maden en dejlig smag.

    Tusind tak for opskriften:-)

  2. Hej Jeanette

    Tak for din kommentar – og dejligt du kan lide opskriften.

    Krydderurterne er fra haven .-) Og når vinteren kommer, så klipper jeg krydderurterne ned og fryser dem ned. Så har jeg masser af “friske” urter henover vinteren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *