Jordbær med fløde – som mousse med tuiles

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

En frisk og ganske nem sommerdessert – specielt når jordbær er modne er dette en specielt lækker dessert.

Du skal bruge (6 personer):

600 gram modne jordbær

3 dl fløde

1 spsk. vaniljesukker

50 gram rørsukker

3 udblødte husblas

Tuiles:

1 æg (pisket sammen til en let masse)

50 gram hvedemel

50 gram smør (smeltet)

50 gram flormelis (her med chokoladesmag)

Sådan gør du

Rens og skær jordbær i mindre stykker (gem 4-6 af de flotteste til pynt). Put jordbær i en gryde (og lad gerne det vand, som sidder på efter rengøringen komme med i gryden). Hæld sukker og vaniljesukker med i gryden. Lad det koge i 15-20 minutter. Pisk igennem for at få en mere ensartet konsistens. Når det er kølet lidt ned tilsættes de udblødte husblas. Stil på køl.

Pisk fløden godt – men skal stadigvæk være blød. Hæld ren jordbærsirup i glassene. Kun lige nok til at dække bunden, Bagefter vender du fløden i den nu afkølede jordbærgrød (men stadigvæk lune grød)  – og hælder forsigtigt i dessertglassene. Dæk og stil på køl i minimum et par timer.

Nu skal der laves tuiles. Disse er en 1-1-1-1 opskrift. Det vil sige lige meget af det hele. Et mellemstort æg vejer ca. 50 gram. Start med at røre det luftige og piskede æg sammen med melet. Hæld det smeltende smør i og pisk flormelis i til sidst. Lad hvile i 20-30 minutter.

Træk din dej ud på noget bagepapir. Her kan du lade kreativiteten råde og forme præcis den form, som du gerne vil have. Det skal blot være tyndt. Stilles i en ovn ved 180 grader i 5-7 minutter.

Noter om maden. Desserten kan laves med alle typer af bær; og du kan også variere opbygningen af selve dessertglasset: mousse-grød-bund etc.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *