Kartoffelmad med nye danske kartofler

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Når de nye danske kartofler kommer, så er der faktisk ikke meget som smager bedre; og den simple kartoffelmad er i særklasse.

Det skal du bruge (2 personer):

10-12 kolde kogte (men faste) nye danske kartofler i skiver

Purløg, purløg og lidt mere purløg

Mayonnaise – enten hjemmelavet eller en god æggebaseret krydret. Jeg bruger  Hellmann eller Stokes på glas.

To skiver godt rugbrød

4 radisser

Store saltflager og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Start med at vaske og rense kartoflerne. Derefter skal de i en kasserolle, men inden da skal de skæres til, så de alle har nogenlunde samme størrelse (så de er færdige med koge på samme tid). Vandet skal lige dække kartoflerne. En god portion salt tilsættes (1/2-1 spiseske) samt eventuelt nogle krydderurter eller hele koriander. Når vandet med kartoflerne i koger, tager du gryden af varmen og stiller til side med låg på. Efter 7-10 minutter er de færdige. Mærk hele tiden efter med en kødnål. De skal have lidt bid.

Når kartoflerne er kølet ned skæres de i skiver. Rugbrød placeres på en tallerken, og kartoflerne fordeles henover brødet. Du må ikke kunne se brødet, når du er færdig med at ligge kartoflerne på. Hak en masse purløg og snit nogle radiser til. Dette pynter du kartoffelmaden med. Slut af med mayonnaisen på toppen og godt med salt og peber.

Velbekomme.

I glasset har du en kold øl.

Noter om maden. Her blev maden serveret med lidt friske ribs til. Du kan også stege noget bacon, som du derefter knuser og strør ud over maden.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.