Kartoffelpizza med stenbiderrogn, purløg og vesterhavsost

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

NU er det sæson for stenbiderrogn. En af de absolut bedste delikatesser, som vi kan opdrive herhjemme, men hvor sæsonen desværre ikke er så lang.

Stenbiderrogn og kartoffel er det perfekte match – og hvis du ønsker en mere traditionel spise, så spring over disse kartoffel-blinis med stenbiderrogn. Men hvis du er lige så glad for stenbiderrogn, som vi er, så skal der ganske enkelt flere varianter på bordet.

Den absolut frækkeste variant (og min favorit lige nu) er pizza med stenbiderrogn. Det er også en hurtig og meget nem spise. Den korte version til en stor pizza: 200 gram stenbiderrogn (renset og saltet), fuldkornspizzadej (ja, jeg har købt det), 3-4 aspargeskartofler, 38 pct. creme fraiche, purløg, et lille stykke vesterhavsost samt 1 spiseske majsmel.

1-2 timer inden du spiser finder du dit mandolinjern frem – og pas på, det er hjemmets farligste monstrum! Vask dine kartofler og riv dem super tyndt på mandolinjernet. Kartoflerne skal udvandes i et par timer, hvorefter du lader dem dryppe af.

Find kagerullen frem. Drys lidt majsmel ud på bordet, og rul pizzadejen ud i til en tynd bund. Fordel de tynde kartoffelskiver på bunden. Stil pizzaen ind i ovnen, når den står på 300 grader og din pizzasten er brandvarm. Efter fire-fem minutter tager du pizzaen ud og drysser det revne versterhavsost ud over pizzaen og stiller pizzaen ind i ovnen igen.

Efter ca. fire til fem minutter skal pizzaen ud. Fordel rognen udover pizzaen, drys creme fraiche bunker ud over pizzaen og slut af med masser af purløg.

Den her pizza er ganske enkelt velsmagende, og stenbiderrognen kommer helt til sin ret. Prøv det!

Vi drak en Chardonnay fra Sonoma. Masser af fedme og fad.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

2 tanker om “Kartoffelpizza med stenbiderrogn, purløg og vesterhavsost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *