Kylling lidt som fra Provence i stegeso

Stegesoen er ganske enkelt en genial opfindelse. Her er den brugt til en kylling som er tilberedt med et twist af Provence.

Du skal bruge

1 god kylling

1 stor håndfuld tomater

2 Bladselleri

2-4 fed hvidløg

2 løg

Frisk persille, oregano, rosmarin og timian

Kartofler

En god olivenolie

Sådan gør du

Start med at skære alle grøntsagerne i mundrette stykker og smid dem ned i stegesoen sammen med de friske krydderurter og lidt olie, salt og peber.

Tag den rengjorte kylling og gnid den ind i salt, peber, lidt olivenolie og frisk hakket rosmarin. Bind kyllingen sammen, så kødet er tæt pakket.

Placer stegesoen i den kolde ovn, og stil ovnen på 220 grader. Efter 1 time tjekker du kyllingens temperatur. Forvent dog først den er færdig ca. efter 1 ½ time – men kyllingen må ikke få for meget. Tør kylling er virkelig ikke særlig spændende!

Tag kyllingen ud af stegesoen og stil stegesoen ind i ovnen igen – du skal lige have lidt sprødhed ind i kartoflerne, som lige skal have 10 minutter uden låg på.

Lad kyllingen hvile og klip den op i seks stykker.

Slut af med af grille den opskårne kylling i 5 min, så du får et lækkert sprødt skind.

Server herligheden med et godt stykke brød og en lille grøn salat.

I glasset vil en god fyldig hvidvin gøre sig godt, men en ung Chianti vil heller ikke være dum.

Velbekomme!

Noter om maden

Kartflerne kan nemt skiftes ud med andre former for rodfrugter – alt efter hvad du har i køleskabet – og hvis du har lidt persille og citroner liggende, så prop dem ind i kyllingen. Det giver en dejlig frisk smag.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *