Lammekølle med rosmarin, hvidløg og ovnbagte rodfrygter

En lækker spise, hvor smagen af lam med godt tilbehør og rødvin passer perfekt til en lørdag aften. Og så er det en ret, som passer sig selv. Og med lidt held efterlader rester til hjemmelavet shawarma dagen efter.

Du skal bruge (4 personer)

1 lammekølle

6-8 fed hvidløg

2 kviste rosmarin

Salt og peber

 Tilbehør:

6-8 normale kartofler

3-4 pastinakker

1 rød peber

2-3 gulerødder

2 kviste timian

1 citron

Salt, peber og hvidløg

Græsk yoghurt

2 fed hvidløg

Sådan gør du:

Dub lammekøllen for saft, så den er helt tør. Rids fedtet, så du får fine harlekin-tern.

Hak rosmarinen fint og gnid rosmarinen, salt og peber ind i køllen. Lav nogle små lommer med en kniv, og stik hvidløgene ned i hullerne.

Sæt stegen i en 225 grader varm ovn på en rist. Stil en drypbakke under stegen. Efter 10 minutter skruer du ned til 160 grader.

Find et stort ildfast fad frem, og fordel alle grøntsagerne (i halve og kvarte) i fadet – inkl. citron og løg. Hæld olivenolie over og drys salt og peber over.

Når der ca. er 1 ½ time til du skal spise stiller du grøntsagerne under stegen, så fedtet kan løbe ned og afgive smag. Du skal huske at vende grøntsagerne et par gange undervejs. (billedet snyder lidt, da det er uden rodfrugter og med tomater).

kartofler på grill

Pres de to fed hvidløg ned i den græske yoghurt.

Server hele herligheden med en god grøn salat til og eventuelt et godt stykke brød.

Noter om maden. Drypbakken bruger du så ovnen ikke bliver fedtet helt til – men når du har samlet fedtet op, så er der ikke lang vej til at lave en hurtig sauce, hvis du ligger inde med lidt bouillon.

Hvis du har tiden på din side, så lav en marinade af øl først. Find indlæg her.

 I glasset har du en vin, som ikke er så fyldig. Bordeaux på merlot passer glimrende med den lette krydrede side og lidt struktur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *