Lammeskank med kartoffelmos

Nem simreret med super mørt kød, saft og kraft. Serveres til Barolo eller Shiraz – og ikke et øje vil være tørt.

Det skal du bruge (per person):

1 lammeskank

½ glas hvidvin

1-2 kviste timian

1 frisk laurbærblad

1 gulerod

1 persillerod

1 lille løg

Lidt smør

3-4 kartofler plus en persillerod.

¼ pakke smør.

Sådan gør du:

Start med at hakke grøntsagerne i mindre stykker.

Fold noget sølvpapir i dobbelt lag. Det skal være stort nok til at skanken kan pakkes helt ind.

Fordel grøntsager og krydderurter ovenpå grøntsagerne og stil skanken oven på. Luk pakken 90 procent. Inden den er helt lukket smider du lidt smør ned i pakken og hælder hvidvinen over. Husk salt og peber.

Luk sølvpapiret, så skanken er lukket helt inde. Stil pakkerne i ovnen ved 160-170 grader i ca. 3 timer.

Når du åbner pakken, så gør det oven i en dyb tallerken, så saucen ikke løber ud.

Serveres med kartoffelmos og en frisk grøn salat til at bryde med den lidt fede ret. Drys evt. lidt persille og kørvel oven på skanken for at pifte den lidt op.

Noter om maden. Prøv med rødvin i stedet for hvidvin i pakkerne – evt. med lidt hvidløg og rosmarin.

I glasset har du gerne Barolo eller Shiraz fra Australien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *