Kartoffel-pandekage til stenbiderrogn

Blinis og stenbiderrogn er et match “made in heaven” – men kartofler og stenbiderrogn er nu også tæt på. Nedenstående opskrift på kartoffelpandekager er fundet på gastro.dk, som selv skriver de har hugget den af Erwin Lauterbach (som ifølge Gastro skulle have lånt opskriften af Michael Kock). Så i den gode smags navn viderebringes opskriften her.

Du skal bruge:

1/2 kg kogte kartofler

3-4 æg

Saften og skallen af 1/2 citron

3 spsk. kartoffelmel

2 tsk. bagepulver

1/4-1/2 muskatnød

3/4 dl fløde

30 gram smør

salt, peber og olie/smør til stegning

Sådan gør du:

De kogte kartofler moses fint med en gaffel, og de øvrige ingredienser tilføjes. Start med 1/4 muskatnød og smag til med salt, peber og evt. mere muskatnød.

Lad dejen hvile koldt og find din blinispande frem.

Ved stegning (middelvarme) kan du se, at din pandekage er parate til at blive vendt, når der begynder at være små huller i dej-siden – og bare rolig, når den første portion går helt galt – det gør de, når du laver pandekager!

Serveres med frisk stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg, lidt dild og flager af havsalt.

Velbekomme.

Noter om maden pas på med muskatnøden, den bliver meget hurtig markant. 1/4 nød er efter min mening nok til, at den får en underliggende rolle i retten.

Du kan også lave en rösti af revet kartoffel.

I glasset har du kold hvidvin. Gerne med lidt fedme. Find en chardonnay frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *