Pandekager af kærnemælk

Pandekager med citrus og pilsner

Pandekager i verdensklasse. Ganske enkelt.

Det tager jo lidt tid, men pandekager er altså bare en super klassisk spise, som skal til engang imellem. Kan bruges i desserter og til morgenmad/brunch. Her opskriften over alle opskrifter på de tynde og klassiske pandekager.

Det skal du bruge (15-20 pandekager):

4 dl sødmælk

4 dl kærnemælk

1 dl pilsnerøl

½ tsk. salt (lidt afhængig af størrelsen på din teske)

Skallen af en citron revet fin

250 gram hvedemel

Korn fra 1 stang vanillin – skrabet og blandet med lidt sukker

80 gram sukker

6 æg

Smør til stegning

Sådan gør du:

Bland sukker og vaniljekorn ved at skrabe det sammen med en kniv på et skærebræt. Pisk mælk, øl og æg sammen i en skål. Bland sukker, vaniljen og skallen af citronen i dejen. Mel skal i til sidst, og gerne gennem et dørslag. Pisk indtil dejen er glat. Lad den hvile i 20-30 minutter.

Find din pandekagepande frem. Sådan en er uundværlig i situationer som disse. Brug lidt mere ½ dl dej per pandekage, men også mindre end ¾ dl. Bag ved middelhøj varme, og husk der skal lidt smør på panden hver gang der kommer en ny portion dej på panden.

Noter om maden – kardemomme er også lækkert i pandekagerne. Men ellers skal de spises med lidt is og lidt sukker. Evt. lidt marmelade.

I glasset kan du prøve dig lidt frem – evt. med en super sød sherry (PX), specielt hvis du finder noget tilbehør, som er sødt. En Moscatel kunne også være et bud, hvis du har husket at putte citron og/eller lime i dejen.