Mørbradgryde

Kombinationen af glad gris, paprika, og fedme fra fløden serveret med en varm og rustik mos får altid englene til at synge.

Du skal bruge (4 personer)

1 afpudset svinemørbrad – naturligvis fra en glad frilandsgris

2-3 kålpølser

1 pakke bacon

2 store løg

1 gul peber

1 rød peber

2 fed hvidløg

Masser af paprika

1 lille dåse tomatpure

1 liter grøntsagsbouillon

1 lille glas rødvin

1 kvart fløde – evt. 18 %

Olie, salt og peber

Sådan gør du:

Du begynder med at fjerne sener fra mørbraden og skære den ud i mundrette stykker. Så skærer du løg og peber i strimler og kålpølsen i mindre stykker

Svits tomatpureen i en tykbundet gryde i lidt olie. Tilsæt de skårne grøntsager, bacon og paprikaen og evt. lidt mere olie, hvis det er tørret ud. Efter 3-5 minutter tømmer du gryden og øger varmen. Steg mørgradstykkerne og kålpølsestykkerne i lidt mere paprika. Sørg for at mørbradstykkerne får lidt stegeskorpe. Tag mørbrad op gryden og put grøntsagerne i. Hæld rødvinen i og lad alkohollen fordampe. Hæld hønsebouillonen i og lad det simre ved svag varme i ca. 30 minutter.

Hæld fløden i og put mørbraden tilbage i gryden. Lad det hele koge op.

Server med en rustik mos og masser af friskkværnet sort peber og lidt persille.

I glasset har du en vin med lidt varme og kant. Gerne baseret på shiraz fra Australien.

Noter om maden. Hvis sovsen ikke er tyk nok, så jævn den hurtigt ved at røre lidt mel sammen med olivenolie og lad sovsen koge igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *