Pariserbøf – med beder i struktur

Pariserbøffen er genial. Kombinationen af beder, peberrod, kapers, blommen, det smørstegte brød og oksefarsen er absolut en stensikker klassiker! Og selvom det er farligt (nogle vil mene forbudt) at lave om på en klassiker, så er dette her et forsøg på at skabe en anderledes madoplevelse – ikke et forsøg på lave om på klassikeren. Bare rolig.

Ingredienser (2 personer)

2 skiver daggammelt rugbrød

400 gram godt oksefars

2-3 rå beder i forskellige farver

1 syltet rødbede

1 helt stort rødløg

2 æggeblommer

Masser af kapers

Frisk peberrod

1 syltet drueagurk

Fremgangsmåde

Start med at få dine rugbrødsskiver ind i den varme ovn, så det kan blive sprødt. Derefter sætter du en pande på komfuret med lidt smør. Form farsen til to bøffer og smid på panden, når den er varm. Husk salt og peber.

Imens bøfferne steges (8-10 minutter) laver du resten af garnituren parat. Riv de rå beder og peberroden fint. Skær rødløget ud i tynde skriver, dræn dine kapers og hak dine sylltede drueagurk  og rødbeder i små stykker.

pariserbøf anretning

Når brødet i ovnen er færdigt og dine bøffer er parate, så begynder du anretningen. Lav små bunker med revet bede, rødløg, sylted rødbede, kapers og syltet drueagurk ude i siderne. I midten af din tallerken placeres det ristede rugbrød. Placer bøffen oven på brødet og pynt bøffen med garnituren – slut af med æggeblommen.  

Velbekomme

I glasset havde vi danskvand da det er januar – men ellers er en kold øl absolut et godt match til denne ret.

Noter om maden. Generelt handler denne ret om alternativ brug af de centrale råvare, samtidig med retten er tænkt som sund. Hvis den spises uden, at den skal være sund, så prøv at lave chips af rødbede. Og gerne fra en bolsje-bede, hvor du udover den flotte struktur fra beden også får skabt en eksta dimension af bedeelementer og lidt knas til retten.

Du kan også lave knust bede af bedesaft med gelatine.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *