Pasta – hjemmelavet som mama (måske) laver den

Hjemmelavet pasta er slet ikke så tidskrævende eller besværligt, som du måske forestiller dig. Faktisk er det ret nemt, når du lige har prøvet det et par gange.

Opskriften op frisk pasta varierer en smule, men er generelt bygget ens op.

Du skal bruge (4 personer)

400 gram pastamel (tipo 00)

3 store æg

2-3 æggeblommer efter størrelse

Lidt salt

Sådan gør du

Lav en bunke af melet på et bord og lav en fordybning i midten af melet. Heri slår du æggene og æggeblommer i. Samt drysser lidt salt i.

Tag en gaffel og pisk æggene sammen. Lad æggemassen “spise” af melet. Når du har samlet det, og gaflen ikke kan gøre mere gavn, så ælter du videre med hænderne. Brug gerne 5-10 minutter på denne øvelse.

Pak dejen ind og lad den hvile i 30-45 minutter i køleskabet.

Del din pasta op i to-tre kugler og kør dem igennem pastamaskinen. Start med at indstille maskinen på omkring 7 og kør den igennem et par gange, hvor du folder pastaen sammen ind i mellem. På den måde får du pæne kvadratiske pastaplader. Dette gør du indtil maskinens indstilling er på 1 eller 2 (alt efter hvad du skal bruge den til).

En god måde at bruge din pastadej på er ved at lave raviolier – her en på svampe.

IMG_00000173

Noter om maden

Frisk pasta vendt i en pande med olie, chili og hvidløg er en simpel og velsmagende ret. En søndag aften kan den friske pasta godt udskiftes med tør pasta, hvis påkrævet. Server med frisk kværnet peber og masser af parmesan.

I glasset har du en pelaverga fra Verduno, Piemonte – hvis du kan finde en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *