Pighvar med italienske noter

Fra september starter sæsonen for Pighvar. En dejlig spisefisk med masser af smag og markant struktur. Denne hele tilberedning af din pighvar i ovnen er forholdsvis nem – men pas på tilberedningstiden.

 Du skal bruge (forret til 4)

 1 frisk pigvar på ca. 1 kg

6-7 nye kartofler skåret i tynde skiver

1 håndfuld kapers

1 håndfuld sorte oliven

10-15 små tomater eller tomatbåde

1 citron

Salt, peber og olie

1 stang frisk oregano

1 stang frisk citrontimian

1 stang frisk timian

1 stang frisk rosmarin

2 friske laurbærblade

25 gram smør

Lidt dild 

4 store danske kejserhatte

16 skiver squash

Sådan gør du

Rens og vask din pighvar. Klip finnerne af og slut af med et snit ned langs rygbenet. Dette burde sørge for at hele fisken er tilberedt på samme tid.

Hæld lidt olie en bradepande, og fordel kartofler, tomater, oliben og de fleste krydderurter rundt langs siderne.

Læg to kvarte citroner ned i midten af fadet sammen med lauerbærblade. Placer fisken oven på. Pres smørret ned i snittet langs benet. Læg tynde skriver af citron oven på fisken sammen med de sidste krydderurter. Slut af med lidt olie, salt og peber.

Put hele herligheden i den varme ovn (200 grader). Det skal ca. have 25minutter. Imens fiske bliver færdig steger du de hele østershatte i lidt smør, dild og kapers  – slut af med at koge 1/2 cm hvidvin ind.

pighvar før tilberedning

Noter om maden

Det er svært at ramme en godt tilberedt fisk sammen med grøntsagerne. Put evt. kartofler med mere ind i ovnen 10 minutter inden du lægger fisken ved. Hvis fisken får for meget (det gjorde den her), så smager den altså ikke helt så godt.

Jeg hældte ca. ½ glas hvidvin ud over fisken da jeg satte den i ovnen for at skabe lidt sauce. Men syntes retten blev for syrlig. Prøv evt. med et lille glas grøntsagsfond.

I glasset havde vi en tør tysk riesling. Den var god til ar ramme retten, men et glas fed Chardonnay ville nu absolut ikke gøre noget dårligt for retten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *