Pollo al ajillo – spansk tapas

Klassisk og nem spansk tapas med kylling i hvidvin og hvidløg.

Du skal bruge:

10-12 fed hvidløg

2 kviste frisk timian

6-8 kyllingelår (ca. 500 gram)

1 stort glas hvidvin

1 lille løg

Olivenolie, salt og peber

 Sådan gør du:

Find en frostpose frem. Hæld hvidvin, timianbladene fra de friske kviste, kylling og to fint hakkede hvidløg ned i posen. Luk og stil i køleskabet nogle timer.

10 friske og økologiske hvidløg halveres. Løget snittes fint, hvidløg halveres, og det varmes over sagte varme i noget hvidløg. Tag løg af og hvidløg af panden. Find posen med kyllingen frem. Hæld hvidvinen fra og steg kyllingestykkerne i 5-8 minutter.

Stil et fad med kyllingestykkerne og hvidløg i ovnen ind de er færdige. Cirka 15-20 minutter, men tjek ved at stikke en kødnål ind i lårene. Farven skal være klar.

Noter om maden. Timiandelen finder du ikke i alle opskrifter, men den passer perfekt til hvidløget og hvidvinen.

I glasset har du gerne den samme hvidvin, som du har marineret kyllingen i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *