Rødkål hjemmelavet

Rødkål med ribsgele og æble

Rødkål laver du selv. Det er nemt og smager fantastisk. Og så tager det næsten ingen tid, når først gryden er sat over.

Du skal bruge (4 personer og til køleskabet efterfølgende):

1 rødkål som er vasket og snittet i fine strimler

3 dl. cidereddike

1 dl. Vand

1 dl. Honning

1 dl. Ribsgele

2 spsk. andefedt og 25-50 gram smør

Salt, peber

1 stang kanel

4-5 knuste allehånde

2 hele tørrede stjerneanis

4 korianderfrø

2 æbler i små mundrette stykker

Sådan gør du:

Svits andefedt, smør eller hvad du nu bruger af fedtstof i en stor gryde. Vend kålen ned i gryden og hæld de øvrige ingredienser ned i kålen. De hårde krydderier kan du med fordel putte i en tepose.

Lad det hele simre i en god times tid. Men tjek gerne efter de første 45 minutter. I min verden må den gerne have masser af bid.

Smag til med ribsgele, salt, peber og honning. Hvis den ikke er ikke sur nok, så hæld lidt mere eddike i din rødkål; omvendt hvis den er for sur så brug honning.

Noter om maden:

Må indrømme at dette er en cirka-opskrift. Men smag dig lidt frem – og husk at fjerne de hårde krydderier inden du serverer kålen. Du kan med fordel bruge en teepose til de hårde krydderier, så er det nemt at få dem op igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *