Rødkål med ribsgele og æble

Rødkål laver du selv. Det er nemt og smager fantastisk.

Du skal bruge (4 personer og til køleskabet efterfølgende):

1 rødkål som er vasket og snittet

3 dl. cidereddike

1 dl. Vand

2 dl. Honning

1 dl. Ribsgele

2 spsk. andefedt eller 50 gram smør

Salt, peber

1 stang kanel

4-5 knuste allehånde

2 hele tørrede stjerneanis

2 æbler i små mundrette stykker

Sådan gør du:

Svits andefedt, smør eller hvad du nu bruger af fedtstof i en stor gryde. Vend kålen ned i gryden og hæld de øvrige ingredienser ned i kålen.

Lad det hele simre i en god times tid.

Smag til med ribsgele, salt, peber og honning. Hvis den ikke er ikke sur nok, så hæld lidt mere eddike i din rødkål.

Noter om maden

Må indrømme at dette er en cirka-opskrift. Men smag dig lidt frem – og husk at fjerne de hårde krydderier inden du serverer kålen. Du kan med fordel bruge en thepose til de hårde krydderier, så er det nemt at få dem op igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *