Saltbagt selleri – som puré eller tilbehør

Saltbagt selleri

Der er mange opskrifter på at tilberede råvare lukket inde. Saltdej og saltlag er typiske; og her får du den suverænt mest lækre sellerismag, som du nogensinde har prøvet.

Det skal du bruge:

1 knoldselleri renses og rengjort

3-4 kg groft salt

Vand

Sådan gør du:

Start med at blande 3 kg salt med vand. Du skal kun bruge vand nok til at du får en våd masse. Den våde masse bruger du til at få indkapslet knoldsellerien i et fad som gå i ovnen.

Bages ved 180-200 grader i ovnen i omkring 2 timer, hvis du skal bruge det til puré og 1-1 1/2 time, hvis du f.eks. vil stege det kort på panden.  Brug en kødnål til at holde styr på mørheden. Start efter 60 min.

I glasset har du en hvidvin, hvis du spiser sellerien som rettens hovedperson.

Noter om maden: Som ingrediens til selleripuré er dette i sandhed uovertruffen