Saltbagte kartofler

En forholdsvis nem måde at tilberede nye kartofler på er i en saltdej. Dels kan du nemt få forskellige smagsnuancer med ind i kartoflen og dels ser det godt ud, når du stiller “pakken” på bordet.

Du skal bruge:

-1,5 kg nye  og vaskede kartofler

– 1 kg hvedemel

– 600 gram groft salt

– 5 dl vand

– 1 æg

– Friske krydderurter.

Fremgangsmåde:

Bland salt, mel og vand sammen og ælt det indtil du har en stor gennemæltet kugle. Tilpas med vand og mel indtil du har den rette konsistens.

Del dejen i to og rul den ene del ud, så den ca. er 1/2-1 cm tyk. Du skal vende dejen om mange gange, for at få det til at blive en succes.

Tag en bradepande med noget bagepapir, og få forsigtigt flyttet din dej over på pladen. I midten placeres de rengjorte kartofler. Rundt omkring ligger du dine krydderurter. Slut af med at pensle kanterne med et sammenpisket æg. 

Rul den anden halvdel af dejen ud til et tyndt låg på ca. 1/2-1 cm. Og få det forsigtigt lagt oven på kartoflerne. Pres sammen, skær overflødigt dej af og fordel resten af dit sammenpiskede æg oven på låget.

saltdej

Bag i en ovn på ca. 200 grader i 30-45 minutter – alt efter størrelsen på dine kartofler.

Ved servering skærer du toppen af.  En kold smørklat ovenpå kartoflerne kan varmt anbefales.

Noter om maden – brug estragon hvis du tænker bearnaise. Men ellers kan alt bruges og en kombination af citrontimian, rosmarin, persille og ramsløg giver en god dyb smag, som går godt til bl.a. oksekød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *