Selleripure af saltbagt selleri

Selleripuré – som tilbehør

Selleripuré er med dens sødme og fedme et spændende tilbehør til bl.a. kød, hvor grillen har frembragt en god stegeskorpe, kraft og saft. Selleripure kan laves på mange måder, og kan smages til med alt fra kalvefond til fløde og brunet smør. Her en mere simpel version af selleripure.

Du skal bruge (tilbehør til 4 personer)

1 lille knoldselleri

1/2-1 liter mælk

Et par fed hvidløg

Lidt muskatnød

25 gram smør

Salt og (hvid) peber

Evt. sellerisalt

Sådan gør du

Start med at skære selleriknolden fri for overfladen. Derefter skærer du knolden i mindre stykker og putter det i en gryde. Hæld mælk over så det dækker og tilsæt hvidløget.

Kog indtil godt mør. Lig selleristykkerne i en blender og hæld lidt af mælken ved. Blend til du har en fin puré. Tilsæt mælk indtil du har den ønskede konsistens.

Rør smøret i og smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Varm op inden servering.

I glasset har du lige det der passer til din hovedret 🙂

Noter om maden – Du kan vælge at koge din selleri i en hønseboullion i stedet for mælk og drop smøret – fedme/sødmen bliver dermed kanp så tydelig.

Alternativt tilberede du din selleri som saltbagt i ovnen. Her får den mest rene sellerismag frem, som du kan drømme om

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *