Sild på grill – lidt som sardiner i Portugal

Hvis du har haft fornøjelsen af at gå rundt i de små fiskebyer i Portugal, så har du helt klart set de lokale sidde ved vejene og grille sardiner. En ting er stemningen og duften af de grillede fisk, men de smager også fantastisk til et stykke brød eller en kartoffel med et skavt godt olivenolie til eventuelt kombineret med en grøn salat.

Sardinerne kan hjemme i det kolde nord nemt erstattes med sild. Deraf sild på grill.

De sidste par år har jeg smidt sild på grillen til vores julefrokoster. Det smager super godt – og smagen fra middelhavet fornægter sig ikke en kold og regnfuld dag i december, selvom du drikker en nordeuropæisk akvavit til din sild!

Ingredienser (hvis til frokostbordet)

1 fersk sildefillet per person

Tomater (på stilk) ca. 2 per person

Bredbladet persille

Citroner

Olivenolie

Hvidløg

Salt og peber

Sådan gør du

Tænd grillen og find dine “fiskeholdere” frem, så du kan grille dine sild, uden de går i stykker, når de skal vendes. Smør lidt olie på dine sild.

fiskeholder

Skær et hvidløg over midt på og gnid det på skindsiderne af silden. Slut af med salt og peber.

Placer dine sild i “fiskekurven” og smid dem på grillen sammen med dine tomater. Brug inddirekte grill til dine sild, men givet du er færdig på 5-10 minutter, så smid gerne tomaterne direkte på, de må gerne tage farve. Fisken er fed, så den bliver ikke bare lige tør, men pas alligevel på med ikke at give dine sild for meget.

Server det hele rustikt på et fad med citroner og bredbladet persille med et godt stykke brød til. Grill evt. halve citroner med på grillen.

I glasset har du en øl og en akvavit – men hvis det er til en sommerdag, så drik et glas hvidvin til, gerne en lidt fed type på chardonnay.

Noter om maden. Hvis du ligger inde med noget rosmarin, så smid eventuelt dette på de varme kul, det giver et god smag til sildene og understreger middelhavsoplevelsen.

Mine fiskeholdere er fundet i Portugal, men de kan godt opdrives i DK. De gør det meget nemmere at få en fisk på grillen (og ikke mindst at få vendt dem) – en frisk fisk på en grill en varm sommeraften er efter min mening perfekt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *