Steak tatar

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

En klassisk bistroret som findes på danske menukort, når du er heldig – til gengæld er den på stort set alle bistrokort i Frankrig – men hvis du ikke kan vente på at turen går til Frankrig, så kommer her en super nem og lækker version af frokostretten: Steak tatar.

Du skal bruge (til fire personer):

500-600 gram friskhakket oksekød med meget lav fedtprocent. Fortæl din slagter, at du laver tatar og bed ham om at hakke det på stedet.

2 æggeblommer

3 spsk. ketchup

2 spsk. sennep (Dijon)

4 spsk. hakket kapers

4 spsk. hakket cornichoner

1 spsk. Worchester sauce

1 tsk. Tabasco

1 håndfuld friskhakket persille

1 løg, hakket super fint

Salt og peber

Tilbehør 1 kg kartofler, 4-5 fed godt hvidløg , olie og så masser af rosmarin.

Sådan gør du:

Start med at stille fire tallerkener på køl i køleskabet. Kødet er koldt, og smager bedst koldt!

Rør kødet med salt og bland derefter alle ingredienser i. Form fire bøffer og hak bøffen ujævn på toppen. Det gør du alene af kosmetiske årsager.

Den klassiske, men måske også lidt fortærskede løsning  på tilbehør, er typisk pommes frites. Denne gang blev det rå kød serveret med semi-råstegte kartofler, stegt på en pande med masser af rosmarin, salt og hvidløg. Kog dine kartofler kort – det trækker stivelse ud af kartoflen, og gør processen på panden hurtigere. Snit dem i tynde skriver af 0,5 cm, hæld olie på panden, smid kartoflerne på samt de hele fed hvidløg (som du lige har presset flade med en kniv) og rosmarin.

Det hele serveres med en grøn salat, hvor en kras olie-eddike-senneps-sukker dressing er med til at bryde fedmen i retten.

Noter om maden

Franskmanden vil gerne hælde lidt  Cognac i farsen – det gør den absolut ikke ringere.

I stedet for at få slagteren til at hakke kødet, så tag de hele stykker kød med hjem og hak det med en kniv. Det bliver resultatet bedre af – og er i øvrigt også sådan den klassiske tatarversion i Piemonte laves (hvor den stort set kun består af olie, citron, salt og peber – men så skal den hakkes med kniv!).

Du kan også vælge at skrabe kødet af. Afgjort den mest delikate måde at spise denne ret på.

I glasset har du en ærkefransk Pinot Noir fra Pommard. Hvis du laver versionen fra Piemonte, så har du naturligvis en Barolo fra en af de mere klassiske producenter fra La Marra eller selve Barolo.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *