Stegte sild – klassisk twist

Et godt frokostbord kan ikke stå uden minimum en version af den stegte sild. Her er en version, som kommer ret tæt på den klassiske.

Du skal bruge (12 sild)

12 hele sildefiletter

1 portion dild (hakket fint)

1 portion persille (hakket fint)

12 teskefulde dijonsennep

Salt og peber

Smør og rapsolie til stegning

Til lagen skal du bruge:

3 dl vand

3 dl eddike

250 gram brun farin

4 lauerbærblade

4 nelliker

10 sorte peberkorn

1 stang timian

2 enebær

2 løg i skiver

Sådan gør du:

Start med at sætte din lage over. Alle ingredienser bringes i kog. Lad det småkoge i  3-5 minutter. Og lad det køle lidt ned.

Vask dine sild. Klip finnen af og dup dem tørre. Fordel sennep, dild, persille og lidt salt og peber.

sild inden panden

Find en god slip-let pande frem og varm 25 gram smør og lidt rapsolie. Når det er varmt kommer du forsigtigt dine fisk på. Du skal være opmærksom på, at du lige skal holde sildesiden nede, når den kommer på panden – ellers bukker siden op.

Skal steges 2-3 minutter på hver side.

Stil i en lufttæt beholder og hæld lagen over. Lad gerne stå i 24 timer.

I glasset har du en snaps.

Noter om maden. Prøv at grille friske sild på en grill. Serveres med varme kartofler og lidt smør.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *