Stenbiderrogn med kartoffelmos og syltede skorzonerrødder

En anden lidt mere alternativ måde at spise stenbiderrogn på, hvor kombinationen kartoffel og rogn også kommer til sin ret, er denne ret simple opskrift, hvor de syltede skorzonerrødder giver lidt syrlighed til retten. Opskriften på de syltede rødder er i øvrigt fundet på fjordrejsens hjemmeside, som i øvrigt varmt kan anbefales, her er der fokus på smag.

Til ca. 2 personer skal du udover de syltede rødder bruge en kartoffelmos af ca. 4-5 kartofler, creme fraiche, rugbrødschips og 150 gram stenbidderrødder.

Du ruller de syltede skorzonerrødder ind i en kartoffelmasse. Rullerne skal være ca. 4-5 cm lange. Du laver dem ved at tage noget wrip wrap, smøre lidt olie på den ene side og mose lidt kartoffelmos ud over. Ovenpå placeres en syltet rod, hvorefter du ruller ”pølserne”. Derefter skal pølserne i ovnen ved ca. 180 graders varme i ti minutter – eller til de får en lidt crisp overflade.

Rugbrødschips laver du ved at skære noget helst daggammelt brød i tynde skiver, hvorefter de skal i ovnen ved  ca. 120 grader i 15-20 minutter. Alt efter brødtype og alder.

Form stenbiderrognen i ”pølser” af tilsvarende størrelse på en tallerken, hvorefter de varme “mos-pølser” placeres. I den ene side af tallerknen trækker du noget creme fracihe ud, og de sprøde kartoffelchips placeres oven på. Smag til med salt og peber og slut af med lidt dild.

Da vi spiste retten manglede der lidt kant. Vil anbefale at du tager noget purløg og fordeler over retten – eller indarbejder det i kartoffelmosen.

Vi drak en fed Chardonnay til retten.

Velbekomme.

2 tanker om “Stenbiderrogn med kartoffelmos og syltede skorzonerrødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *