pizza med stenbiderrogn

Stenbiderrogn på hvid pizza med jordskokker, rosenkål og rygeostcreme

Stenbiderrogn på pizza med rodfrugt er sikker favorit, men typisk laver jeg den med kartofler og med  cremefraiche. Her en lidt anderledes version (jordskokkepizza), som kan lidt det samme, men alligevel er lidt anderledes.

Det skal du bruge (ca. to pizza):

Pizzadej – her en opskrift som giver 3-4 stykker

200 gram stenbiderrogn (renset og tilsmagt med lidt citron og salt)

100 gram rygeost

150 gram ricotta

4-5 hele rosenkål

6-7 rensede jordskokker (lidt efter størrelse)

1 økologisk citron og lidt god olivenolie

Sådan gør du:

Få lavet din pizzadej, så den kan hvile lidt.

Ryge- & ricottaost

Bland din ryge- og ricottaost. Smag til med lidt citronskal, salt og peber. Jeg bruger lidt mere ricotta and rygeost, men blandingsforholdet er ikke så afgørende, dog er det rygeosten, som smager af mest – det skal du lige huske.

Jordskokkerne

Vask og rens dine jordskokker. Find hjemmets farligste redskab frem – Mandolinjernet, og snit jordskokkerne super tyndt. Lad dem trække tildækket af vand i 10 minutter, hæld lidt citron ved, så de holder farven.

Rosenkålsblade

Pil nogle rosenkålsblade af. Her er et smart trick, at du kan kære lidt af stokken nedefra, og så falder bladene fra af sig selv. Skær ikke for meget af gangen. Hæld lidt olie og saften fra en halv citron over bladende og smag til med salt og citron. Lad det trække i 15 minutter.

Rul din pizza ud. Brug ostecremen som dække på din pizza. Læg jordskokkeskiverne ud på din pizza og stil den på en super varm pizzasten i din ovn, som står på max. Lad den stå i 5-10 minutter, alt efter hvor tyk du har lavet den.

Når pizzaen er færdig, så kommer du de råsyltede rosenkålsblade og stenbiderrognen på din pizza. Du kan med fordel også putte lidt mere ostecreme på din pizza.

Noter om maden – brugs majsmel når du ruller din pizza ud. Det giver en super sprød bund.

I glasset har du en lidt sprød hvidvin.  Sauvignon Blanc er oplagt, en Riesling burde også være ok. En Chablis kan også være god, når der nu er både ryge- og ricottaost på din pizza.