svineskank langtidsstegt

Svineskank med rodfrugter, salvie og æbler

Svineskank skal langtidssteges og er en lækker ret en råkold søndag, hvor regnen vælter ind på ruden. Specielt hvis du spiser den sammen med en god øl til.

Du skal bruge (hovedret to personer):

En stor svineskank på 1.5-2 kg eller 2 små skanke

Blandede rodfrugter og et par æbler

Salvie, persille, enebær, nelliker og stjerneanis

Spidskål, æbler, gulerødder, citron og ingefær

Sådan gør du

Start med at putte 4-6 enebær, 2 stjernenis, 1 nellike og en spiseskefuld salt i din morter og få det hakket fint op.

Snit skindet på skanken i tern og gnid kryderiblandingen ind i skanken.

Put skanken ind i en varm ovn (cirka 220 grader) og “grill den af” – det tager ca. 10-15 min. Bagefter skruer du ovnen ned til 100 grader.

Efter ca. 1 ½ time tager du skanken ud af ovnen og putter rodfrugterne i det ildfastefad sammen med salvie, persille, olie, salt, peber og æblerne. Overhæld fadet med 1 glas vand eller mørk øl. Stil hele herligheden i ovnen igen ved 120 grader.

Efter en time tager du skanken ud, og lader hvile i 15 min. I mens skruer du op for ovnen, så rodfrugtrene får den sidste varme.

Til sidst skal skanken i ovnen ved høj varme/grill. Hold øje med skanken, så den ikke brænder på. Her skal den ikke have meget mere end 5-8 minutter – men pas på den ikke brænder på.

Som tilbehør laver du en salat af spidskål, æble, gulerødder, persille, lidt citronsaft og olivenolie. Drys salaten med nogle græskarkerner eller lignende lige inden servering.

Server det hele med en gang græsk yoghurt rørt op med lidt salt, peber og evt. peberrod og sennep.

I glasset skal du have en mørk øl.

Noter om maden

Du kan udskifte vandet med et glas mørk øl, dermed får du en mørkere og mere sød smag i til dine rodfrugter. Det går godt til din svineskank

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *