Svineskank med rodfrugter, salvie og æbler

Langtidsstegt svineskank er en lækker ret en råkold søndag, hvor regnen vælter ind på ruden.

Du skal bruge

En stor svineskank på 1.5-2 kg eller 2-3 mindre skanke

Blandede rodfrugter og et par æbler

Salvie, persille, enebær, nelliker og stjerneanis

Spidskål, æbler, gulerødder, citron og ingefær

Sådan gør du

Start med at putte 4-6 enebær, 2 stjernenis, 1 nellike og en spiseskefuld salt i din morter og få det hakket fint op.

Snit skindet på skanken i tern og gnid kryderiblandingen ind i skanken.

Put skanken ind i en varm ovn (cirka 220 grader) og “grill den af” – det tager ca. 10-20 min. Bagefter skruer du varmen ned til 100 grader.

Efter ca. 1 ½ time tager du skanken ud af ovnen og putter rodfrugterne i det ildfastefad. Derefter blander du salvie, persille, olie, salt, peber og æbler i rodfrugterne. Overhæld fadet med 1 glas vand. Stil hele herligheden i ovnen igen ved 120 grader.

Efter en time tager du skanken ud, og lader hvile i 15 min. I mens skruer du op for ovnen, så rodfrugtrene får den sidste varme.

Tilsidst skal skanken i ovnen ved høj varme/grill. Hold øje med skanken, så den ikke brænder på.

Som tilbehør laver du en salat af spidskål, æble, gulerødder, persille, lidt citronsaft og olivenolie. Drys salaten med nogle græskarkerner eller lignende lige inden servering.

Server det hele med en gang græsk youghurt rørt op med lidt salt, peber og evt. peberrod (hvis du har det).

I glasset skal du have en mørk øl.

Velbekomme!

Noter om maden

Du kan udskifte vandet med et glas mørk øl, dermed får du en mørkere og mere sød smag i til dine rodfrugter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *