Syltede asier

En hjemmesyltet asie til en leverpostejmad eller til en gang kartoffelmos med brun sovs og steg er fantastisk. Den slår med flere længder, alt hvad du kan købe. Det tager lidt tid og planlægning, men er nemt, når du først er i gang.

Du skal bruge
2 store asier
5 dildskærme
4 cm peberrod i mindre stykker
3 spsk. korianderfrø
1 1/2 spsk. sort peber
5 laurbærblade
2-3 chilier
2 liter eddike
1 kg sukker

Sådan gør du
Du starter med at skrælle dine asier og skære dem i stykker, så de lige præcis passer til din idé om, hvordan et stykke asie skal se ud. Den næste fase er der mange meninger om, men for at få gode sprøde asier benytter jeg en metode til denne, som jeg er faldet over på madetmere.dk.

Læg dine asiestykker i et fad eller en gryde. Hæld kogende vand over og drys 4 spiseskefulde salt over asierne. Læg en dyb tallerken eller andet over, så vandet dækker. Lad det stå til næste dag. Her tages de op af vandet og skylles hurtigt, for at få saltet af.

Nu skal til til at lave din lage. Igen er der her mange gode forslag. Det mix jeg er endt med giver knap så søde asier, det kan jeg bedst lide – men prøv dig frem.

Kog eddike, peberrod, chilier, sukker, tørre krydderier op. Lad det koge i fem minutter.

Imens det hele koger op får du skoldes dine glas og låg. Fordel asier i glassene og hælde din lage over. Sørg for at få hældt nogle af chilierne, peberrodstykkerne og dildskærme i de forskellige glas inden du har de sidste asier i glassene.

Lad det stå et par uger.

Noter om maden
Hvis du har travlt, så kan du springe processen over med saltlagen over, og blot hælde den kogende lage ud over asierne, men resultatet bliver ikke helt så godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *